TOMĀTU biezzupa ar ZILO SIERU

No tomātiem sanāk ļoti laba aukstā zupa – to zinās katra laba saimniece. Bet aukstam laikam tomātus der pārvērst siltā un ļoti gardā biezzupā. Ja garšas kārpiņām tuvs zilais siers – tad šī zupa ir tieši Tev – mazliet skābena, mazliet pikanta un galvenais – sasildīs tā pamatīgi!

Sastāvdaļas:
800 gkonservēti tomāti kārbā, 150 ml saldais krējums, pāris daiviņas ķiploku, garšvielas, sāls, zilais siers, svaigas bazilika lapiņas.

Pagatavošana:
katliņā ielej konservētus tomātus, vāra, līdz tie uzmet pirmo burbuli. Pievieno garšvielas un sāli. Tikmēr uz pannas viegli apcep pāris daiviņas ķiploku, pievieno tos tomātiem. Pielej saldo krējumu, sablenderē. Pasniedz ar gabaliņos sagrieztu zilo sieru un svaigām bazilika lapiņām. Gadījumā, ja vīrietis protestē pret šo veģetāro zupiņu – vari uz pannas viegli apcept bekona šķēlītes un ielikt šķīvī, pirms zupas liešanas!

Saistītie raksti

1 komentārs
  1. Šo pamēģināju, ir laba, nākamajā reizē noteikti paeksperimentēšu ar garšvielām, diemžēl baziliks man bija tikai kaltēts. Saldais krējums zupu padara gana sātīgu, lai neprasītos vēlāk knakstīties gar ledusskapi. Turklāt izmaksas bija pārsteidzoši zemas. 🙂

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.