Zaļo ZIRNĪŠU zupa ar piparmētrām

Zaļo zirnīšu zupa ir ātri pagatavjama, garšīga un sātīga. Turklāt – tā palīdzēs ātrāk sagaidīt pavasari, jo garšo un izskatās tiešām pavasarīgi!

Sastāvdaļas:
600g zaļo zirnīšu (svaigu vai saldētu)

1 neliels baltais sīpols
50g sviesta

300ml vistas buljona
100ml saldā krējuma

1 laims
Piparmētru buntīte

 
Pagatavošana:
Sīpolu notīra un smalki sakapā. Laimam norīvē miziņu. Sagriež piparmētru lapas, pievieno laima miziņu un abus kopā vēlreiz ar nazi sasmalcina. Uz pannas izkausē sviestu un apcept tajā sīpolus, neļaujot tiem iegūt zeltaino nokrāsu. Katlā uzkarsē vistas buljonu, saber zirnīšus un pievieno sīpolus. Kad zupa sāk vārīties, atstāj to uz uguns vēl 3 minūtes. Pēc tam ļauj zupai atdzesēties līdz tā vairs nav karsta. Liek blenderī sasmalcināt. No jauna ielej katlā un pievieno pusi saldā krējuma (50 gramus), pusi piparmētru lapu un laima miziņas maisījuma. Zupu liek uz lēnas uguns un pastāvīgi maisot ļauj vēlreiz sasniegt vārīšanās temperatūru. Noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj 10 minūtes ievilkties. Pirms liet zupu šķīvi, katrā liek karoti saldā krējuma un mazliet sasmalcinātu piparmētru ar laima miziņu. Zupa ēdama gan auksta, gan uzsildīta.
 

Atpakaļ uz – 5 dažādas zupu receptes katrai gaumei

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.