Birka: tomātu biezzupa

Karstasinīgā TOMĀTU zupa

Šo zupu iesaku visiem Valentīna dienas svinētājiem tās krāsas dēļ, jo mīlestība vienmēr ir ugunīgi sārta, kā arī tās sastāvdaļu dēļ – tomāti, cik man zināms, tiek uzskatīti par visai ietekmīgiem afrodiziakiem, tāpat arī pievienotās garšvielas.

TOMĀTU biezzupa ar ZILO SIERU

No tomātiem sanāk ļoti laba aukstā zupa – to zinās katra laba saimniece. Bet aukstam laikam tomātus der pārvērst siltā un ļoti gardā biezzupā. Ja garšas kārpiņām tuvs zilais siers – tad šī zupa ir tieši Tev – mazliet skābena, mazliet pikanta un galvenais – sasildīs tā pamatīgi!

Aukstā tomātu zupa ar baziliku

Nepieciešams: 700g mīkstu, gatavu tomātu; 100g redīsu, sāls, pipari; 260g saldā krējuma, svaigs baziliks; 3 ēdamkarotes Campari, rīvēts Parmesan siers. Tomātus nomazgā, sakuļ biezenī un izberž caur sietu lai atdalītu mizu un sēklas. Tomātu biezeni ielej mikserī. Redīsus nomazgā, sarīvē un pievieno tomātu biezenim. Tomātu biezenim pievieno sāli, piparus, saldo krējumu un sablenderē viendabīgā masā. Gatavā zupā iemaisa Campari un…