Vienmēr garšīgā FRIKADEĻU zupa

Frikadeļu zupa – garšīga, sātīga un sasildoša gada drēgnajā laikā. Piedāvājam fiksu recepti, kas ideāla darbadienu vakariem!

Sastāvdaļas – 400g maltās gaļas (vislabāk – jauktās), 3 palieli kartupeļu, 2 lieli burkāni, 3 ķiploka daiviņas, 1 ola, 2l dārzeņu buljona (var būt arī no kubiņiem), lauru lapas, nedaudz veselie un maltie pipari, sāls, zaļumi (pēc izvēles), skābais krējums pasniegšanai.

Pagatavošana – Uzvāra buljonu, pirmos liek vārīties burkānus, kas sagriezti paplānās šķēlītēs vai kubiņos. Kad burkāni jau pavārījušies, liek klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus. Kamēr viss vārās, gatavo frikadeles – maltajai gaļai pievieno sīki sakapātus ķiplokus, olu, sāli, maltos piparus. Visu sajauc. Plaukstās veido frikadeles un liek zupā. Pievieno zupai arī lauru lapas, graudainos piparus, sāli – pēc garšas. Vāra zupu, līdz tā gatava! Pašās beigās, kad zupa jau noņemta no uguns, pievieno sakapātus zaļumus, pasniedz ar karoti skābā krējuma.

Piebilde – frikadeļu zupai var pievienot arī citus dārzeņus, piemēram, kāli, kas lieliski aizvieto vai papildina kartupeli, tāpat arī zaļos zirnīšus, pupiņas u.c. Jā, tad tā vairs nebūs klasiska frikadeļu zupa, bet tas nenozīmē, ka mazāk garšīga!

2 komentāri
  1. Patiesībā skatoties uz bildi – es laikam pamēģināšu pielikt vēl kausēto sieru beigās 🙂

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.