Sastāvdaļas: 5 l gurķu pagatavošanai vajadzēs 3 kg nelielus gurķus, 200 g nelielu sīpolu, 100 g mārrutki, 5 g sinepju sēklu, 3 lauru lapas, 15 pipari, dilles, 2 litri ūdens 0,5 litri 9 % etiķa, 150 g cukura, 60 g sāls.
Pagatavošana: Gurķus nomazgā, kārto burkās kopā ar notīrītiem sīpoliem, dillēm, mārrutkiem, pārlej ar verdošu marinādi. Burku noslēdz un atstāj līdz nākamajai dienai. Otrajā dienā marinādi nolej, uzvāra, tad uzlej gurķiem, burku aizvāko un novieto glabāšanā vēsā vietā.
Lasi arī – GURĶI – MARINĒTI, SKĀBĒTI un MAZSĀLĪTI
Kur var iegādāties sinepju sēklas un vai tās var aizstātvar kaut ko citu?
Vai tiešam ir jāliek sīpoli vai tomēr ķiploki ķiploki?
bet vai pilsetas pagraba staves