MAZSĀLĪTI GURĶI – tradicionālie

Šādi vienkārši un ātri pagatavoti gurķi būs ēdami jau aptuveni 6 stundas pēc pagatavošanas.

Sastāvdaļas
: 1-1,5 kg nelielu gurķu, 3-4 ķiploka daiviņas, dilles, upeņu lapas. Marinādei 1 l ūdens, 1 ēdamk. rupjā sāls.

Pagatavošana
:Gurķus liek 3 l burkā vai lielā traukā,pamīšus ar zaļumiem. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Gurķus pārlej ar karstu (bet ne vārošu) marinādi un ļauj tai ievilkties.

Piezīmes
: Cits pagatavošanas variants – ar gurķiem piepildītās 3 l burkas virspusē uzber sāli (2-3 ēdamk.), tad ielej karstu ūdeni. Burku aizvāko un sakrata. Ja gurķus pārliesim ar aukstu sālsūdeni, tad tie būs gatavi pēc 2-3 dienām. Lai iegūtu interesantas garšas nianses, bez jau pierastajiem zaļumiem un citām piedevām gurķiem var pievienot ābolus.

Saistītie raksti

3 komentāri
  1. Mana mazsālīto gurķu recepte 2l izmēru burkai ir sekojoša: ap 1,5kg mazo gurķīšu, upeņu lapas, diļļu kāti vēlams ar ziediem, Gurķu marinēšanai domāto garšvielu maisījumu, dažreiz bazilika lapa, sāls, karsts vārīts ūdens. Kārtoju gurķus pamīšus ar garšaugiem burkā, uzberu 2 ēdamkarotes bez kaudzes vārāmā sāls (1,5l burkai – 1,5 ēdamkarotes, 3l burkai – 3 ēdamkarotes utml.), uzleju karstu novārītu ūdeni, aizskrūvēju burku, paripinu pa galda virsmu trauku, lai sāls izšķīst un vienmērīgi izplatās. Apgāžu burku uz vāka un paturu ap 2h, tad, ja burka ir atdzisusi lieku to ledusskapī (obligāts nosacījums), aukstumā gurķi saglabā savu kraukšķīgumu. Parasti šo visu daru vakarpusē, tad otrā rītā jau gurķi ir ēdami. Lai izdodas!

  2. Super, pamēģināsu gan tradicionālo recepti, gan Darbojos uzrakstīto. Man šogad būs pirmais gurķu gads 🙂

  3. es šogad gurķoties sāku jau ap Jāņiem (tad ēdām pirmos mazsālītos gurķīšus, tirgū gan pirktus), mana recepte uz mata tāda kā Darbojos

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.