SVIESTĀ karamelizēti KABAČI

Sastāvdaļas – 2 vidēja izmēra kabači, 6-8 ēdamkarotes nesālīta kvalitatīva sviesta (iepriekš izkausēta un atdzesēta), ¼ glāzes brūnā cukura, 1 ½ tējkarote sāls, ½ – 1 tējkarote maltu melno piparu.

Pagatavošana
– Kabaci pārgriež uz pusēm, iztīra no sēklām, sagriež gabaliņos pēc izvēles – kubiciņos vai gareniski. Gabaliņiem jābūt vidēji lieliem un pēc iespējas vienādākiem. Kārto kabaču gabaliņus uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pāri kabačiem vienmērīgi lej sviestu, kaisa brūno cukuru, sāli un piparus. Ar rokām rūpīgi samaisa visu un izkārto vienā kārtā cepšanai. Cep 200 grādos aptuveni 45 – 55 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Kabači ir gatavi, kad kļuvuši maigi mīksti un sāk nedaudz karamelizēties. Pagaršo, ja šķiet, ka kā pietrūkst, pielāgo vēl nedaudz garšvielas. Pasniedz karstu! Var ēst gan vienus pašus, gan kā piedevu citiem ēdieniem.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.