Kabaču laiks rit pilnā sparā! Un, kas gan var būt gardāks par kabaču un kartupeļu pankūkām? Siltām, mutē kūstošām ar skābo krējumu… Piedāvājam ātru un labu recepti!
Pagatavošana – kabačus nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjās rīves, kartupeļus nomizo un arī sarīvē. Ja no kabačiem ir daudz sulas, to nolej. Masai liek klāt 2-3 olas, samaisa. Liek klāt miltus – vismaz pusglāzi, bet te jāskatās – ja pēc pirmās izmēģinājuma pannas pankūkas neturas ļoti labi kopā, milti jāpieliek vēl. Sāls, pirpari, vēl kādas garšvielas – pēc vēlēšanās!
Sastāvdaļas –
kārtīgai bļodai pankūku vajadzēs 2 vidējus kabačus, ~ 6 vidējus kartupeļus, olas, miltus, sāli, piparus.Pagatavošana – kabačus nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjās rīves, kartupeļus nomizo un arī sarīvē. Ja no kabačiem ir daudz sulas, to nolej. Masai liek klāt 2-3 olas, samaisa. Liek klāt miltus – vismaz pusglāzi, bet te jāskatās – ja pēc pirmās izmēģinājuma pannas pankūkas neturas ļoti labi kopā, milti jāpieliek vēl. Sāls, pirpari, vēl kādas garšvielas – pēc vēlēšanās!
Cep uz pannas ar taukvielām no abām pusēm, kamēr smuki zeltaini brūnas. Dekorē ar zaļumiem, pasniedz ar skābo krējumu. Lieliski garšo gan siltas, gan jau atdzisušas!
Piebilde – šādas pašas pankūkas var cept arī ar malto gaļu. Masu gatavo tāpat, vien malto gaļu iepriekš uz pannas sacepj, jau saceptu liek klāt pankūku mīklai un tad cep pankūkas. Tāpat – garšu dažādībai var pierīvēt klāt arī kādu burkānu!
“.. necepj “. Tāda vārda nav. Necep!!!