Šefpavāra padomi izcilām pankūkām un visbiežāk pieļautās kļūdas to pagatavošanā

https://www.istockphoto.com/

Lai arī vasara ir grilēšanas sezona, gandrīz neviens no mums nespēj atteikties no gardas, tikko ceptas pankūkas. Šim mīklas izstrādājumam ir neskaitāmi daudz recepšu un visdrīzāk mēs katrs tās gatavojam citādāk, tomēr ir pāris lietas, kuras jāņem vērā, lai šis ēdiens būtu patiesi lielisks.

Ieskaties šajos pāris noderīgajos padomos, lai nākamajās brokastīs tava ģimene baudītu restorāna cienīgu garšas piedzīvojumu.

Pannas ietaukošanai izmantojiet eļļu

Daudziem no mums varētu likties, ka pankūkas obligāti ir jācep sviestā, lai iegūtu to neatkārtojamo garšu, tomēr eksperti dod priekšroku augu eļļai, jo tā neietekmē jūsu pankūku garšu tāpat kā olīveļļa, turklāt tai ir augstāks dūmu punkts nekā sviestam, kas bieži vien piedeg. Ja joprojām vēlaties saglabāt šo sviesta aromātu, mēģiniet mīklā iecilāt nedaudz kausēta sviesta.

Pankūku apgriešanai izmantojiet silikona lāpstiņu

Kāds iespējams nemaz neizmanto lāpstiņu, bet met pankūku tādā veidā to apgriežot, tomēr, ja izmantojiet lāpstiņu, tai būtu vēlams būt silikona. Silikons nesaplēsīs jūsu pankūkas, savukārt metāla lāpstiņas var saskrāpēt jūsu pannas nepiedegošo pārklājumu. Saglabājiet tos čuguna vai nerūsējošā tērauda virtuves traukiem.

Neizmetiet pirmo pankūku

Cilvēki bieži vien izmet pirmo pankūku vai atdod to mājdzīvniekiem, jo viņu panna nav uzsilusi līdz nepieciešamajai temperatūrai, kā rezultātā veidojas cieta, plakana pankūka. Ielejiet pannā nedaudz ūdens. Ja tas šņāc un vārās, panna ir gatava cepšanai.

Atpūtiniet mīklu

Šis ir patiesais garšīgo pankūku noslēpums, jo tas ļauj miltiem absorbēt vairāk šķidruma un atbrīvot cieti. Tas ir īpaši svarīgi amerikāņu stila pankūkām, ja vēlaties tās maksimāli apjomīgas. Atpūtiniet mīklu vismaz 30 minūtes.

Piešķiriet savām pankūkām amerikānisku pieskaņu

Amerikāņu stila pankūkas ir biezas un pufīgas, pateicoties pievienotajam cepamajam pulverim un pašbriestošiem miltiem. Triks ir izveidot pietiekami biezu mīklu, lai tā būtu izturīga, bet pietiekami šķidru, lai to varētu izklāt aplī.

Neizmetiet pāri palikušo mīklu

Mīklu var uzglabāt ledusskapī līdz pat četrām dienām, lai gan labāk ir sasaldēt jau gatavas pankūkas, jo tās saglabās to svaigumu. Ir daudz recepšu, kurās ir iekļauts mīklas atlikums, tostarp maize, Jorkšīras pudiņš un dažādi mafini.

Ko darīt, ja jums ir jāizvairās no olām un piena produktiem?

Mūsdienās lielveikalos ir ļoti viegli atrast augu izcelsmes aizstājējus. Vienkārši izmantojiet olu aizstājēju un sojas vai auzu pienu. Pārsteidzoši, ka ābolu biezenis ir arī lielisks olu aizstājējs – tas labi savieno sastāvdaļas. Parasti vienai olai izmantojiet ceturtdaļu tases ābolu biezeņa. Ābolu biezenis var būt diezgan salds, tāpēc jums, iespējams, vajadzēs nedaudz samazināt cukura daudzumu pankūkās.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.