Birka: ķirbji

SVIESTĀ karamelizēti KABAČI

Sastāvdaļas – 2 vidēja izmēra kabači, 6-8 ēdamkarotes nesālīta kvalitatīva sviesta (iepriekš izkausēta un atdzesēta), ¼ glāzes brūnā cukura, 1 ½ tējkarote sāls, ½ – 1 tējkarote maltu melno piparu. Pagatavošana –…

FRĪ KABAČI

Sastāvdaļas – Puse vidēji liela kabača, sāls, kvalitatīva olīveļļa, pēc izvēles – tomātu mērce vai krējuma mērce ar garšaugiem pasniegšanai, kā arī citas garšvielas, ja ar sāli šķiet par maz. Pagatavošana –…

KABAČU riņķīši ar MEDU un SOJAS mērci

Sastāvdaļas – ¼ glāzes šķidra un vijīga medus, 2 ēdamkarotes sojas mērces (kam garšo – var arī nedaudz vairāk), 1-2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, ¼ tējkarote sāls, ¼ tējkarote malto melno piparu, 1…

KABAČU zupa ar kokosriekstu pienu un kariju

Sastāvdaļas – 1 vidēji liels kabacis, 1 sarkanais sīpols, 1 tējkarote malta karija, 1 kārba (apmēram 250ml) kokosriekstu piena (nopērkams lielveikalos), apmēram 600ml dārzeņu buljona, 1 ēdamkarote olīveļļas, sāls un pipari –…