RUDENIM PIESTĀV SARKANAIS JEB 5 LIELISKI ITĀĻU VĪNI, KAS SASILDĪS GAN SIRDI GAN DVĒSELI

https://www.istockphoto.com/

Lai arī vēl pavisam nesen uz terases baudījām atdzesētu šampanieti, rudens ir jau tepat aiz stūra, tas nozīmē, ka vakari paliek tumšāki, vieglās vasaras kleitas nomaina silti pledi un kas gan labāk piestāv romantiskam vakaram sveču gaismā kā glāze lieliska sarkanvīna. Kamīna gaismā šis dzēriens zaigos tik maigi, ka neviļus dvēselē ieplūdīs siltums, kas sasildīs ne tikai garšas kārpiņas, bet arī drēgnā rudens vējā nosalušu sirdi un prātu.

Espati.lv, sadarbībā lielāko specializēto alkoholisko dzērienu lielveikalu Baltijā Spirits&Wine, saviem lasītājiem ir sagatavojusi 5 lielisku itāļu vīnu izlasi, kurus nobaudīt šajā rudenī.

Pasqua Desire Lush&Zin Primitivo Puglia 13.5%

 

https://www.spiritsandwine.lv/lv/sarkanvins/pasqua-desire-lushzin-primitivo-puglia-9881/

Jau spriežot pēc etiķetes, šis vīns ir izaicinošs un jauneklīgs, tomēr pietiekami spēcīgs, lai tā samtainie tanīni iekārdinātu ikvienu sausa un pilnmiesīga sarkanvīna cienītāju. Šī ekspresīvā sarkanvīna aromātā dominē sarkanie augļi, plūmes un pikantas garšvielas. No primitivo šķirnes vīnogām tiek ražoti augstas klases sarkanvīni ar ievērojamu alkohola saturu un izturēšanas potenciālu par ko liecina tas, ka šis vīns ir nogatavināts aptuveni 6-8 mēnešus ozolkoka mucās. Šis vīns izcili saderēs kopā ar makaronu ēdieniem, grilētu gaļu un pikantiem sieriem.

Uno Primitivo di Manduria DOC Riserva 14.5%

https://www.spiritsandwine.lv/lv/sarkanvins/uno-primitivo-di-manduria-doc-riserva-12207/

Šis vīna aromāts aromāts un garša apburs ikvienu sarkanvīna cienītāju, kurš dod priekšroku šokolādes notīm un nobriedušu ķiršu niansēm. Apvienojumā ar piesātinātu garšu un maigiem tanīniem, šim vīnam raksturīga arī skaista, tumša rubīnsarkana krāsa. Vīns ir 9 mēnešus izturēts franču un amerikāņu ozolkoka mucās. Šim vīnam ir raksturīga skaista, tumša rubīnsarkana krāsa, kas maigi laistīsies iekurta kamīna gaismā. Šo vīnu Ieteicams pasniegt pie sarkanas gaļas, medījuma un grilētiem ēdieniem.

Zenato Valpolicella Superiore 13.5%

https://www.spiritsandwine.lv/lv/sarkanvins/zenato-valpolicella-superiore-11347/

Nopietns, augļains un piesātināts vīns, kurš izturēts Slovēnijas ozolkoka mucās. Tā aromātā jūtami ķirši šokolādē, ogas un mandeles. Šis sarkanvīns ir vidējas miesas vīns ar augļainu raksturu, dzidru un burvīgu krāsu, kā arī svaigu un izsmalcinātu, pieklusinātiem tanīniem bagātu garšu. Zenato ir viens no labākajiem Veneto reģiona ražotājiem un elitārā Amarone vīna asociācijas dalībniekiem. Šo vīnu nav ieteicams pasniegt pie pārāk sarežģītiem ēdieniem, drīzāk ar īstu, svaigi ceptu itāļu picu.

ZiRonda Amarone della Valpolicella 15%

Amarone vīni tiek darīti tikai no pašām labākajām ogām, kuru ķekarus trīs mēnešus pēc novākšanas žāvē īpašās un tikai tad sākas fermentācijas process, kura laikā vīnogās koncentrējas cukurs un attīstās bagātīgais aromāts. Šī vīna aromāts ir tik dziļš un pikants, ka tajā jaušamas pat koksnes notis. Tā aromātam piemīt arī ķiršu, žāvētu augļu, ruma rozīņu, vaniļas un tumšās šokolādes raksturs, tāpēc garšu buķete ir ļoti bagātīga, par ko liecina nogatavojušies un ļoti labi sabalansētie tanīni. Amarone ir jābauda ar bagātīgu ēdienu medījumu, ceptu teļa vai cūkas gaļu un asiem, izturētiem sieriem.

ZiRonda Ripasso Magnum 14%

Šis vīns ir sabalansēts un augļains sausais sarkanvīns no Itālijas, kas lieliski papildinās un izcels dažādu sarkanās gaļas ēdienu un cieto sieru garšu. Tā garšā jūtama ķiršu un kaltētu augļu buķete, ko malkojot, mutē saglabājas valgani samtaina garša. Labi līdzsvarots sarkanvīns ar mīkstiem un elegantiem tanīniem. Šo vīnu var raksturot arī kā spēcīgu un sarežģītu, tomēr brīnišķīgu vīnu, ko baudīt vēsā rudens vakarā.

 

 

 

 

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.