MAIZĪTE Bruschetta – ideāla gan brokastīm, gan vakariņām

Itāļu maizīte Bruschetta ir ātri pagatavojama, garda, viegla un veselīga. Garšos gan lieliem, gan maziem, gan viena pati, piemēram, brokastīs, gan kā gards papildinājums pusdienu zupai!

Nepieciešams:
5 gatavi tomāti,
1 sīpols,
2 daiviņas ķiploka,
sāls, svaigi malti pipari,
svaigs baziliks,
3 ēdamkarotes olīveļļas,
svaiga baltmaize (vēlams, itāļu ciabatta).

Pagatavošana:
Tomātus nomazgā un sagriež mazos kubiņos. Sasmalcina sīpolu, baziliku un kopā ar eļļu iemaisa tomātos. Pēc garšas salātiem pievieno sāli, piparus (var piespiest nedaudz svaiga citrona sulas), apmaisa un liek ledusskapī uz 20 minūtēm ievilkties.

Baltmaizi sagriež šķēlēs, apgrauzdē brūnu (uz restītēm vai sausā pannā cepeškrāsnī) un iesmērē ar ķiploku. Tomātu salātus liek uz apgrauzdētās maizes un pasniedz galdā.

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.