Birka: itāļu virtuve

RUKOLA siltajos ēdienos – 5 receptes tavai IEDVESMAI

Esi radusi RUKOLU izmantot vien vasarīgos salātos? Izrādās, ka tā nebūt nav vienīgā šī garšauga izmantošanas iespēja! Šoreiz espati.lv piedāvā receptes, kurās RUKOLA tiek pievienota dažādiem siltajiem ēdieniem. Lai labi garšo!

Il bel paese* – itāļu virtuve

Itāļu virtuve. Itāliešu virtuve. Itāļi savu valsti dēvē par skaisto zemi. Un ne tikai tāpēc, ka tās daba patiešām ir bezgala gleznaina, bet gan arī tāpēc, ka Itālijā ir viena no bagātīgākajām un garšīgākajām virtuves kultūrām pasaulē.

MAIZĪTE Bruschetta – ideāla gan brokastīm, gan vakariņām

Nepieciešams: 5 gatavi tomāti, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, sāls, svaigi malti pipari, svaigs baziliks, 3 ēdamkarotes olīveļļas, svaiga baltmaize (vēlams, itāļu ciabatta). Pagatavošana: Tomātus nomazgā un sagriež mazos kubiņos. Sasmalcina sīpolu, baziliku un kopā ar eļļu iemaisa tomātos. Pēc garšas salātiem pievieno sāli, piparus (var piespiest nedaudz svaiga citrona sulas), apmaisa un liek ledusskapī uz 20 minūtēm ievilkties. Baltmaizi…