Tag: itāliešu virtuve

Il bel paese* – itāļu virtuve

Itāļu virtuve. Itāliešu virtuve. Itāļi savu valsti dēvē par skaisto zemi. Un ne tikai tāpēc, ka tās daba patiešām ir bezgala gleznaina, bet gan arī tāpēc, ka Itālijā ir viena no bagātīgākajām un garšīgākajām virtuves kultūrām pasaulē.

Mājās gatavoti makaroni

Ja nekad pati neesi gatavojusi makaronus, tev šis process iespējams liekas sarežģīts, bet tas tā nav. Protams, makaronu gatavošanā ir nedaudz jāpiešauj roka, bet tas ir tā vērts, jo iznākums ir lielisks, veikalā pirkt makaronus vairs nevēlēsies.

MAIZĪTE Bruschetta – ideāla gan brokastīm, gan vakariņām

Nepieciešams: 5 gatavi tomāti, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, sāls, svaigi malti pipari, svaigs baziliks, 3 ēdamkarotes olīveļļas, svaiga baltmaize (vēlams, itāļu ciabatta). Pagatavošana: Tomātus nomazgā un sagriež mazos kubiņos. Sasmalcina sīpolu, baziliku un kopā ar eļļu iemaisa tomātos. Pēc garšas salātiem pievieno sāli, piparus (var piespiest nedaudz svaiga citrona sulas), apmaisa un liek ledusskapī uz 20 minūtēm ievilkties. Baltmaizi…

Makaroniņi orzo ar fetas sieru

Pirms vēl sācies piparkūku maratons, espati.lv piedāvā tev vieglu un ātri pagatavojamu piektdienas vakara maltīti – makaroniņus orzo ar fetas sieru. Sastāvdaļas: 3 tējkarotes olīveļļas (extra-virgin); 2 tases uz pusēm pārgrieztu ķiršu tomātu; 0.5 tase sasmalcinātu diļļu; 1 tējkarote sarīvētas citrona miziņas; 1 tase orzo pastas (mazie makaroni, atgādina melones sēklas); 1.5 tasītes sadrupināta fetas siera. Liela bļodā sajauc eļļu,…

Brīvdienu recepte – zaļais RISOTO ar GARNELĒM

Sastāvdaļas: 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 6 ēdamkarotes eļļas 400g apaļgraudu rīsu 1250ml vāroša gaļas buljona 500g spinātu 150g izlobītu zaļo zirnīšu 50g sviesta 40g Parmezāna siera lobītas, vārītas garneles. Pagatavošana: Sīpolu un ķiploku sakapā un apcep 6 ēdamkarotēs eļļas caurspīdīgus. Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vienu zupas kausu buljona. Pakāpeniski pievienojot pārējo buljonu, rīsus vārā aptuveni 20 minūtes.…