Birka: salāti

KARSTIE salāti AUKSTAI dienai

Tāpat kā apģērbam, arī ēdienam ziemā jābūt siltam. Tad kāpēc lai tādi nebūtu salāti? Viegli un vienlaikus pamatīgi… Taču vienmēr ar pārsteigumu.

Viegli un gaisīgi – salātiņi

Līdz ar biezajiem džemperiem, kas, iestājoties vasarai, novietoti skapja tālākajos plauktos, arī barojošo un sātīgo ēdienu receptes gribas noglabāt vēsākam laikam. Savu triumfa gājienu uzsāk salāti – viegli un gaisīgi, bet spēcinoši. Gluži kā pati vasara.

Lenčs jeb pusdienas ofisā

Pusdienas bieži vien ir vienīgais legālais pārtraukums darbadienas laikā. Un to izlaist būtu gan nelietderīgi, gan muļķīgi. Neliela atpūta nepieciešama katram. Ne tikai lai sevi palutinātu, bet arī lai strādātu ražīgāk. Jo, mazliet izstaipoties un atslābstot no darbiem, pēc tam varēsi kalnus gāzt. Protams, izvēloties darbadienas pusdienas, ņem vērā, ka tām jābūt sātīgām, bet ne tādām, kas padara tevi miegainu…

Zivju salāti. Vienkārši un garšīgi

Katram dzīvē pienāk brīdis, kad ciemiņi uzrodas pilnīgi negaidīti. Ja tas ir zvans pie durvīm, tu ar tīru sirdsapziņu varētu piedāvāt arī aizvakardienas cepumus un tēju, tā teikt – “piedodiet, tiešām negaidīju”. Tomēr ja telefonā atskan – “būsim pēc stundas”, tas nozīmē, ka joki mazi un ar cepumiem vien cauri netiksi. Tātad nepieciešama viena fiksā recepte, te tā būs.

LAŠA un AVOKADO salāti – gardi, viegli, veselīgi

Sastāvdaļas: 400g jūras foreles vai laša filejas bez asakām un ādas; Svaigi spiesta citronu sula (aptuveni no pusotra citrona) 1 gatavs avokado; 130g balto šampinjonu; Nedaudz salātu lapas; 1 miltains tomāts; 1.2 tējkarote sarkano piparu; Svaigas piparmētru lapiņas. Melnās olīvas bez kauliņiem.sāls; pipari; Pagatavošana: Zivs fileju sagriež mazos gabaliņos un ieliek lēzenā traukā. Viegli apsāla, uzkaisa piparus un apslacina ar…

Brīvdienu recepte – zaļais RISOTO ar GARNELĒM

Sastāvdaļas: 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 6 ēdamkarotes eļļas 400g apaļgraudu rīsu 1250ml vāroša gaļas buljona 500g spinātu 150g izlobītu zaļo zirnīšu 50g sviesta 40g Parmezāna siera lobītas, vārītas garneles. Pagatavošana: Sīpolu un ķiploku sakapā un apcep 6 ēdamkarotēs eļļas caurspīdīgus. Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vienu zupas kausu buljona. Pakāpeniski pievienojot pārējo buljonu, rīsus vārā aptuveni 20 minūtes.…