LAŠA un AVOKADO salāti – gardi, viegli, veselīgi

Sastāvdaļas:
400g jūras foreles vai laša filejas bez asakām un ādas;
Svaigi spiesta citronu sula (aptuveni no pusotra citrona)
1 gatavs avokado;
130g balto šampinjonu;
 Nedaudz salātu lapas;
1 miltains tomāts;
1.2 tējkarote sarkano piparu;
Svaigas piparmētru lapiņas.
Melnās olīvas bez kauliņiem.
sāls; pipari;

Pagatavošana:

Zivs fileju sagriež mazos gabaliņos un ieliek lēzenā traukā. Viegli apsāla, uzkaisa piparus un apslacina ar 2/3 no visas citronu sulas. Pārsedz ar pārtikas plēvi un uz 2 stundām ieliek ledusskapī. Avokado izņem kauliņu, nomizo, sagriež kubiciņos un apslacina ar atlikušo citronu sulu. Šampinjonus notīra, nomazgā, nosusina un sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu sagriež kubiciņos. Pirms pasniegšanas, trauku izklāj ar salātu lapām un vidū kārto zivi. Apkārt liek tomātu, avokado un šampinjonus. Apkaisa ar sarkanajiem pipariem un piparmētru lapiņām, dekorē ar olīvām.

Saistītie raksti

2 komentāri

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.