RĪSU SALĀTI AR RUKOLU UN VISTAS FILEJU
Sastāvdaļas – 1 paciņa rīsu, 1 vistas fileja, 250g svaigu šampinjonu, 1 sīpols, saišķītis svaigas rukolas, eļļa apcepšanai. Mērcei – nedaudz citrona sulas, 1 ēd.k. eļļas, sāls, pipari, nedaudz cukura, 1 ēd.k. franču sinepju, 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, zaļumi pēc izvēles.
Pagatavošana – rīsus vāra atbilstoši instrukcijai. Kad tie gatavi, noliek atdzesēties. Vistas fileju sagriež pirksta resnuma gabaliņos un ātri apcep eļļā dažas minūtes (kamēr vairs nav redzams jēlums). Noliek malā atdzesēties. Šampinjonus un sīpolu sīki sagriež, visu apcep eļļā gatavu. Sajauc mērces sastāvdaļas. Rīsus viegli samaisa ar rukolu, apcepto vistas fileju, šampinjoniem un sīpolu, pievieno mērci un pasniedz. Salātiem var izmantot arī iepriekš vārītu vistas fileju.
Lasi arī – 3 gardas VISTAS GAĻAS receptes