Sastāvdaļas
240ml sarkanvīna;
360ml ābolu sulas;
70g cukura;
1 kanēļa standziņa;
70g kartupeļu cietes;
4 olu baltumi;
200g ķiršu.
Pagatavošana
Uzkarsē sarkanvīnu kopā ar 2/3 sulas, cukuru un kanēli. Kartupeļu cieti iejauc atlikušajā sulā, maisot pievieno karstajam vīnam un vēlreiz visu vāra. Olu baltumus saputo putās un iemaisa vīna krēmā, krēmu vēlreiz uzkarsē. 3/4 ķiršus nomazgā, iztīra no kauliņiem un kārto lēzenā bļodā, virsū liek krēmu. Krēmu novieto ledusskapī uz 3 stundām, pasniedzot dekorē ar atlikušajiem ķiršiem.
Njā, smukas receptes un bildes, ja tikai vēl būtu kāds pavāriņš, kuru var pasūtīt ar sms palīdzību, piemēram, un viņš visu atnāk un uztaisa! 😉
Un , kur radās baltais krēms, ja jau saputoto olbaltumu pievienoja vīna krēmam?