ZEMEŅU un kokosriekstu mafini

Sastāvdaļas – 10-12 mafinu pagatavošanai vajadzēs – 140-150g zemeņu un 6 lielas vai 12 mazas zemenes dekorēšanai, 85g kokosriekstu, 65g sviesta, 80g cukura, 1 olu, 100ml piena, šķipsniņu vaniļas, 200-210g milti, ½ tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. sodas, šķipsniņa sāls.
Pagatavošana – cepeškrāsni uzsilda līdz 190 grādiem. Zemenes sagriež nelielos kubiciņos un samaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Sakuļ sviestu ar cukuru. Pievieno olu, pienu, vaniļu un sakuļ vēlreiz. Sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un iesijā olu – piena masā. Visu samaisa ar koka karoti. Pievieno zemenes ar kokosriekstu skaidiņām un viegli samaisa. Liek mafinu formiņās, izrotā ar zemeni un pēc vēlēšanās – kokosriekstu skaidiņām. Cep 17-20 minūtes.

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.