PIPARKŪKU skudru pūznis

Nav labāka veida, kā izlietot pēc svētkiem pāri palikušās piparkūkas, kā likt tās gardā kūkā. To ir viegli un ātri pagatavot, bet garšos – visiem. Izmēģini!

Sastāvdaļas – lielai kūkai, vajag 1,5 bundžas iebiezinātā vārītā piena ar cukuru (tā, kas ir brūnā krāsā un garšo pēc karameles), apmēram kilogramu piparkūku, 2 paciņas kvalitatīva sviesta un citronskābi – pēc garšas. Ja vēlas mazāku kūku – ņem pusi no visām sastāvdaļām.

Pagatavošana – ņem palielu bļodu un sasmalcina tajā piparkūkas tā, lai tās būtu gan lielākos, gan mazākos gabaliņos. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, liek klāt iebiezināto, vārīto pienu un izkausē arī to, visu maisa, līdz iznāk viendabīga masa. Pieber nedaudz citronskābes – pēc garšas. Iegūto silto masu lej virsū piparkūkām, visu sajauc, līdz iegūst masu, no kuras viegli izveidot kūkas formu (jāuzmanās, lai neapdedzinātu rokas!). Kūku veido jebkādā formā – tradicionāli kā skudru pūžņa kalniņu. Liek vēsā vietā atdzist, tad ledusskapī uz vairākām stundām vai pat – visu nakti. Kad kūka atdzisusi – to var dekorēt.

Dekorēšanai var izmantot šokolādes glazūru un, piemēram, dažādus uzkaisāmos dekorus – šokolādes skaidiņas utt. Šokolādes glazūru pagatavo šādi – ņem 100g šokolādes, 100ml saldā krējuma un 1 ēdamkaroti margarīna, saldo krējumu uzsilda, margarīnu un šokolādi izkausē tajā. Kad iegūta viendabīga masa, to lej uz kūkas un liek vēsumā – lai sacietē.

LASI ARĪ – 7 GARDĀKO kūku receptes SVĒTKIEM

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.