Smiltsērkšķu un ābolu IEVĀRĪJUMS

Smiltsērkšķi kopā ar āboliem? Un kādēļ gan ne? Ja ir ābolu gads, tad šī ir lieliska recepte kā tik ierasto ābolu ievārījumu papildinātu ar ko jaunu – ar smiltsērkšķiem! Turklāt, šādi pagatavots ievārījums nebūs tik spēcīgs, jo āboli piedos  smiltsērkšķiem nepieciešamo maigumu.

Sastāvdaļas – 4 glāzes notīrītu un nomazgātu smiltsērkšķu ogu, 3-5 lieli āboli, ½ glāze ūdens, cukurs.


Pagatavošana –
ābolus nomizo, atbrīvo no sēklām un serdēm, sagriež gabaliņos. Liek katliņā ābolus, smiltsērkšķu ogas, ūdeni un vāra uz lēnas uguns – vidēji 20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Šī procesa laikā maksimāli saspaida masu, līdz tā viendabīga. Pievieno nepieciešamo daudzumu cukura (vai ievārījuma cukura), pavāra līdz cukurs izkusis. Tad iegūto ievārījumu pilda iepriekš sagatavotās burciņās. Karsē karsta ūdens peldē vēl apmēram 10 minūtes.

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.