Sastāvdaļas – apmēram kilogramam gaļas – glāze (250ml) sausa sarkanvīna, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 sarīvēts sīpols, 1 selerijas kāts, sagriezts smalkās šķēlēs, 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, sāls un pipari – pēc garšas.
Pagatavošana – visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc. Gatavajā marinādē liek gabalos sagrieztu gaļu un atstāj marinēties ledusskapī uz visu nakti.
Piezīmes – ja tīk sojas mērces garša, to var pievienot nedaudz vairāk, tāpat var variēt arī ar vīnu – ja netīk sausais sarkanvīns, var izvēlēties saldāku, taču jāņem vērā – tieši sausais sarkanvīns mīkstina gaļu. Var pievienot arī kādus garšaugus, ja vēlas.
Lasi arī – 6 dažādas MARINĀDES vistas, cūkgaļas un liellopa gaļas ŠAŠLIKAM