Dārzeņu LAZANJA ar siera mērci

Izdzirdot šī gardā itāļu ēdiena nosaukumu, asociācijas ir dažādas, taču bieži vien pirmās, kas nāk prātā, ir divas lietas – multfilmas par kaķi Garfiīdu un makaronu sacepums ar malto gaļu. Izrādās, ka lazanjai nebūt nav jābūt vienmēr tikai ar malto gaļu pildītai, lai tā garšotu Garfīldam. Piedāvājam tev gardu lazanjas recepti ar dārzeņiem – tās pagatavošana nav sarežģīta, turklāt tu vari izvēlēties tieši tos dārzeņus, kas tev pašai garšo visvairāk!

Sastāvdaļas lazanjai
– 4 personām – 150g sasmalcinātu, novārītu spinātu (var būt arī iepriekš saldēti), 1-2 sīpoli, 1-2 ķiploka daiviņas, 1-2 burkāni, 1 kārba (apmēram 400g) konservētu, sasmalcinātu tomātu (var būt arī svaigie, ja tā garšo labāk), 8-10 lazanjas makaronu mīklas plāksnītes, 50g rīvēta siera (tāda, kas labi kūst), 1 ēd. karote eļļas, 1 tējkarote sāls, ½ tējkarote malti melnie pipari, 1 tējkarote oregano.

Sastāvdaļas siera mērcei
– 400ml piena, 100g rīvēta siera (labi kūstoša), 2 ēd. karotes kviešu miltu, ½ tējkarote sāls, ½ tējkarote malto melno piparu.

Pagatavošana
– sagatavo spinātus (atsaldē vai novāra). Sīpolus, ķiplokus notīra un sasmalcina. Burkānus notīra un sarīvē uz raupjas rīves. Pannā uzkarsē eļļu, visu saber (izņemot spinātus) un nedaudz apcep, bet neapbrūnina. Pievieno sasmalcinātos tomātus un pasutina pāris minūtes, pievieno sāli, piparus un oregano.
Gatavo mērci – uzvāra pienu, mazā tā daudzuma iejauc miltus, izšķīdina, pievieno pārējam pienam, maisa. Pieliek sāli, piparus, pieber sarīvēto sieru un pavāra 3-5 minūtes, maisot, lai piens neiet pāri malām. Pārliecinās, lai siers būtu pilnībā izkusis.
Ietauko sacepumu formu, tajā nedaudz ielej siera mērci, pārsedz ar mīklas plāksnīti. Kārtās liek mērci, dārzeņus, spinātus, atkal mīklas plāksnītes. Visbeidzot pārlej ar atlikuši mērci, bagātīgi apkaisa ar rīvēto sieru. Cep cepeškrāsnī 200 grādos, apmēram 30 minūtes.

Piebildes
– šajā lazanjas receptē droši var iekļaut arī savus iecienītākos dārzeņus un/vai pākšaugus, piemēram, brokoļus, puķkāpostus, arī zaļos zirnīšu, pupiņas utt.!

Lasi arī – LAZANJA

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.