SOJAS mērces un MEDUS marināde VISTAS ŠAŠLIKAM

Sastāvdaļas – 4 porcijām vistas šašlika (1 porcija apmēram 1 vistas filejas gabals) nepieciešamas 3 ēdamkarotes sojas mērces (der gan parastā klasiskā sojas mērce, gan mērce ar samazinātu sāls daudzumu, izteiktāka šī marināde sanāks no klasiskās mērces), 1 tējkarote vijīga medus, 1 tējkarote Dižonas graudu sinepju, 4 ēdamkarotes svaigi spiestas apelsīnu sulas, timiāns vai rozmarīns – pēc izvēles, sezama sēkliņas.

Pagatavošana –
vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos (tādos, lai var uzdurt uz iesma, vai likt uz restēm). Marinādi pagatavo samaisot kopā sojas mērci ar medu, sinepēm, apelsīnu sulu un izvēlētajiem garšaugiem. Marinādē liek vistas gabaliņus un atstāj aptuveni stundu (var arī ilgāk). Pēcāk gaļu grilē, kamēr tā izcepusies, aptuveni 10-15 minūtes. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem, kartupeļiem, salātiem u.c. Kad gaļa gatava, pēc vēlēšanās var to apkaisīt ar sezama sēkliņām.

Piezīmes
– vistas filejas vietā šajā receptē var izmantot arī vistu stilbiņus vai spārniņus, ja tādi pie sirds iet vairāk! Ja vēlas, lai izteiktāka būtu sojas mērces garša – to var pievienot vairāk. Tas pats attiecas uz medu – ja vēlas, lai gaļa saldāka un kraukšķīgāka – medu pievieno nedaudz vairāk.

2 komentāri

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.