Lieldienu BIEZPIENA torte jeb PASHAS kūka

Šī Lieldienu pashas recepte ir atšķirīga no citām, jo tās rezultātā iegūsi Lieldienu pashu īstas kūkas izskatā! Garšos visiem, bet sevišķi bērniem, kurus, starp citu, droši vari iesaistīt pashas pagatavošanā – visiem kopā jautrāk!

Sastāvdaļas – 90 g „Selgas” cepumu, 50 g sviesta, 300 g biezpiena, 200g saldā krējuma, 100g pūdercukura, sula no pus citrona, 25g ruma, dažādi žāvētie augļi un kaltētas ogas(pēc tavas izvēles), 180 g dažādu riekstu (pēc tavas izvēles), 5 gab. smiltsērkšķu marmelādes. Dekorēšanai – vai nu 30 g saldā krējuma, 50 g šokolādes, vai arī augļi, ogas pēc izvēles un putukrējums vai želantīns.

Pagatavošana – vispirms sagatavo pamatni (līdzīgi kā gatavojot neceptu siera kūku – saberž cepumus ar sviestu, līdz izveidojas viendabīga masa, ieklāj apaļā formā un izlīdzina). Kūkas pamatmasu gatavo šādi – saldo krējumu ar cukuru un citronu sulu saputo vieglās putās, tad pievieno biezpienu. Masu atkal saputo.  Kad biezpiena masa gatava, tai pievieno sasmalcinātus žāvētos augļus, kas mazliet izmērcēti rumā. Tad pievieno riekstus un marmelādi. Visas papildinošās sastāvdaļas var likt, cik daudz un kādas gribi, pēc garšas. Visu sajauc un liek kūkas formā pa virsu cepumu pamatnei. Dekorē un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.

Dekorēšanas pirmais variants – šokolādes glazūru pagatavo šādi – katliņā uz lēnas uguns uzkarsē 30 gramus saldā krējuma. Kad tas uzkarsis, pievieno šokolādi, maisot izkausē, līdz iegūta viendabīga glazūra. Pārlej šokolādes glazūru pār biezpiena kūku, un vienmērīgi izsmērē, liek ledusskapī sastingt.

Otrais variants – gatavo kūku dekorē ar putukrējumu uz kura kārto ogas, piemēram, zemenes vai citus augļus. Vai arī – kūku ledusskapī sastindzina, tad kārto virsū augļus, lej plānu želantīna kārtiņu un atkārtoti sastindzina.

Atpakaļ uz – LIELDIENU PASHA 3 dažādās variācijās

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.