Biezpiena DESERTS ar sukādēm, riekstiem un piparmētrām

Lieldienām atbilstošs deserts no biezpiena. Garšos visai ģimenei!

Sastāvdaļas –
200g pilnpiena biezpiena, 200g vājpiena biezpiena, 40g cukura, 1 paciņa vaniļas cukura, 1 deserta karote rīvētas citrona miziņas, 50ml augļu sīrupa, 130g saldā krējuma, 100g augļu sukāžu (pēc izvēles, piemēram, ananāsu, apelsīnu u.c.), 50g kaltētu ogu (pēc izvēles, piemēram, dzērveņu), 50g maltu mandeļu vai citu riekstu, 1 paciņa želatīna, piparmētru lapiņas rotāšanai.

Pagatavošana –
biezpienu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu, sīrupu. Želatīnu pagatavo kā norādīts (uzbriedina un pēcāk izšķīdina), Izšķīdinātajā želatīnā iemaisa 2 ēdamkarotes biezpiena, pēc tam to pievieno pārējam biezpienam, samaisa, ievieto ledusskapī. Saldo krējumu saputo stingrās putās, kopā ar daļu riekstiem, sukādēm un ogām iemaisa biezpienā. Maisījumu liek traukā un pārkaisa ar atlikušajām sukādēm, ogām un riekstiem. Liek vēsumā uz vismaz 4 stundām. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar piparmētru lapiņām.

Atpakaļ uz – 3 veģetāro ēdienu receptes LIELDIENU svētku galdam

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēku, un tā pārstāvēto organiskās pārtikas zīmolu BauckHof. Vairāk par BauckHof vari uzzināt un iegādāties www.bioteka.lv  

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.