Birka: ogas

Kad muļķība ir garšīga – fūls

Ogu fūls. Fool. Melleņu fūls ar krējumu. Aveņu un maskarpones fūls. Droši vien kāda restorāna ēdienkartē vai sērfojot interneta recepšu lapās esi uzdūrusies nosaukumam fool. Nebaidies, šoreiz tam nav nekāda sakara ar muļķiem, kas izvēlas nezināmu delikatesi. Lai gan nosaukums ir moderns, tas apzīmē sensenu, klasisku saldēdienu. Tas radies no franču vārda fouler, kas nozīmē spaidīt vai izspiest sulu. Savukār…

Konservēšana. Gatavojamies ziemai

Konservēšana. Konservēšanas receptes. Konservēšana ziemai. Marinēšana. Mazsālīti gurķi. Tomāti želejā. Dārzeņi marinādē ar sinepēm. Kabaču ikri. Marinētas bietes.

Gardas receptes un laba ievārījuma noslēpums – cukurs

Klāt lielais augļu un ogu laiks! Gribas sēdēt laukos un ēst visu pēc kārtas, cik vien lien iekšā – zemenes, ķiršus, upenes, mellenes un citus gardumus. Vien tā bēda, ka šis laiks nav ilgs, taču tik ļoti gribas šīs garšas un smaržas saglabāt līdz pat nākamajam gadam. Ziemā par vasaras priekiem mums atgādina ievārījums. Ko un kā darīt, lai tas…

ZEMENES ēdienos un dzērienos – 4 GARDAS receptes

Vislabāk zemenes baudīt pilnām mutēm, turpat no dobes. Ja nu esi zvērināta pilsētniece un savas dobes tev nav, tad pa taisno no tirgus. Bet, kad manta tīrā veidā apnikusi, sāc rosīties ap zemeņu ēdieniem. Zemenes ar putukrējumu, zemenes šampanietī vai iemērktas šokolādē… Tā kļuvusi par klasiku. Bet cik gan daudz vēl citu – gan saldu, gan pikantu ēdienu, kam lieliski…

Virtuves padoms. Šoreiz par saldētavu

Daudz ilgāk dažādus produktus var uzglabāt saldētavā. Tomēr ne jau mūžīgi –arī šādi glabātajai pārtikai ir savs realizācijas termiņš. Turklāt, lai saldētajiem produktiem nebojātos garša un izskats, jāievēro daži nosacījumi. * Ievietojot saldētavā jaunus produktus, dari to pamazām – ne vairāk kā 3 līdz 5 kilogramus vienā kamerā vienlaikus. Citādi produkti sasals pārāk lēni, veidojot ledus kristālus. * Tā paša…