Zemeņu bums rit pilnā sparā, un mēs tev piedāvājam vairākas saldas receptes, kā nobaudīt zemenes. Tās noderēs tad, kad svaigās, no dobes nākušās ogas jau būsi saēdusies, un zemenes ar cukuru un pienu arī jau apnikušas! Tad, ņemot talkā šīs receptes, uzbursi no šīm gardajām vasaras ogām kārumus, kas pārsteigs gan pašu, gan ciemiņus!
Birka: ogas
Klāt ir rabarberu laiks! Kā gan vēl gardāk izmantot šos skābenos lapu dārzeņus, ja ne saldajos ēdienos, vai ne?
Vai zini, kas ir, kā lietojamas, un ko labu tev var dot GODŽI un BALTĀ ZĪDKOKA ogas vai, piemēram, ČIA sēklas? Piedāvājam tev īso ievadkursu!
DZĒRVEŅU MĒRCE Dzērvenes satur A, C, B1, B2 un PP vitamīnus, kas ir galvenie imunitātes…
Saldo ēdienu receptes. Peldošās salas. Debesmanna. Kafijas krēms. Biezpiena kraukšķis. Maigais citronu krēms. Jogurta – ogu gardums.
Neparasta, interesantas un gardas receptes ar un no mellenēm. Vistas fileja mellenēs. Omlete ar melleņu – aveņu pildījumu. Vieglā melleņu kūka. Melleņu zupa ar klimpām. Kārtainais melleņu deserts. Melleņu dzēriens.
Brūkleņu ievārījums-želeja. Brūkleņu uzpūtenis. Pīrādziņi ar brūklenēm un kazas sieru. Uz grila cepts kamabēra siers ar brūkleņu/ingvera čatni. Cūkgaļa ar brūkleņu mērci. Idas kalna vīnogulājs – tāda nozīme ir latīņu brūklenes nosaukumam. Idas kalnā sensenos laikos dzīvoja auglības dieviete Kibela. Brūklene patiesi ir brīnišķīgs augs, kas noder gan ārstnieciskos, gan skaistumkopšanas nolūkos. Brūklenē ir vairāk keratīna (nepieciešams ādas svaiguma un…
Zefīrs. Receptes ar zefīru. Iekožoties pufīgajā, mīkstajā kārumā, man vienmēr nāk prātā bērnība, degošu svecīšu smarža dzimšanas dienas tortē un svētki. Ne vien gards, bet arī pilns atmiņām, tīksmes un brīža, kas ļauj ieslīgt patīkamās emocijās. Iespējams, tieši tāpēc zefīrs ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem gardumiem. Iederēdamies viskrāšņākajā svētku galdā, tas spēj radīt svētkus arī ikdienā. Demokrātisks cenas ziņā,…
Kompots. Ķīmisko limonāžu, koncentrāta sulu un citu ne pārāk veselīgu, spēcīgu un nedabisku aromātu jūklī esam aizmirsuši ko pavisam pierastu, normāla latvieša vēderam saprotamu un daudz veselīgāku… Tas ir vecais, labais kompots, ko, visticamāk, katru vasaru, ko pavadīji vecmāmiņas uzraudzībā laukos, baudīji pie pusdienu galda.
Jāņogu morss. Ogu ievārījums. Ogu ķīselis. Upeņu sorbets, jeb sorbē. Aveņu šokolādes želeja.