Virtuves padoms. Šoreiz par saldētavu

Daudz ilgāk dažādus produktus var uzglabāt saldētavā. Tomēr ne jau mūžīgi –arī šādi glabātajai pārtikai ir savs realizācijas termiņš. Turklāt, lai saldētajiem produktiem nebojātos garša un izskats, jāievēro daži nosacījumi.

  • Ievietojot saldētavā jaunus produktus, dari to pamazām – ne vairāk kā 3 līdz 5 kilogramus vienā kamerā vienlaikus. Citādi produkti sasals pārāk lēni, veidojot ledus kristālus.
  • Tā paša iemelsa dēļ gaļu saldētavā ievieto gabalos, ne lielākos par trim kilogramiem. Tas ir ērtāk arī tādēļ, ka vari paņemt mazākas porcijas, jo diez vai varēsi sacensties ar malkas cirtēju, atskaldot nepieciešamo gaļas kluci… Savukārt atlaidinot un pēc tam pārpalikumu vēlreiz saldējot, sabojāsi labu produktu – gaļai zūd garša, mainās šķiedras faktūra.
  • Sagatavojot gaļu saldēšanai nelielos gabalos, piemēram, šķēlītēs, pirms saldēšanas starp tām ieliec folijas loksnes. Tad, izņemot no saldētavas, varēsi tās viegli atdalīt vienu no otras.
  • Savukārt trekno šķirņu zivis pirms saldēšanas jāiegremdē ūdens peldē vai jāievieto iepakojumā, kas nelaiž cauri gaisu. Tas tāpēc, ka citādi zivs uzglabājoties piesavinās apkārtējās garšas un kļūst sausa.
  • Ļoti vērtīgi ir sasaldēt dārzeņus, jo tajos saglabājas daudz vitamīnu. Tomēr jāņem vērā, ka gan uzturvērtības, gan garšas īpašības neatgriezeniski kūst, katru reizi produktu atlaidinot. Tāpēc saldē vai iegādājies saldētus dārzeņus nelielās porcijās, ko varēsi izlietot vienā reizē.
  • Saldēšanai izmantojot kastītes vai pārtikas maisiņus, uzraksti uz tiem, kas atrodas iekšā. Citādi visi sasalušie produkti var izskatīties vienādi. Bet, virinot iepakojumu, tu produktu bojā.

Saldētu produktu glabāšanas ilgums
Dārzeņi – 12 mēneši
Sēnes – 12 mēneši
Augļi – 12 mēneši
Ogas – 12 mēneši
Liesa gaļa – 12 mēneši
Trekna gaļa – 6 mēneši
Maltā gaļa – 3 mēneši
Subprodukti – 3 mēneši
Liesa zivs – 6 līdz 8 mēneši
Trekna zivs – 3 līdz 4 mēneši
Gatavi ēdieni – 3 līdz 6 mēneši

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.