AUKSTĀ ZIVJU ZUPA

Sastāvdaļas – 400g ūdens, 150g svaigu zivju (var izmantot zandartu, līdaku u.c.), 10g sīpolu, 5g pētersīļu, sāls, pipari, lauru lapas, 35g svaigu gurķu, pusīte olas, 30g skāba krējuma, cukurs, loki, diļļu zaļumi, 1/6 citrona vai tomāta – pēc izvēles.
Pagatavošana – no zivju galvām, asakām, ādas un astēm vāra buljonu un izkāš. Buljonā liek salmiņos sagrieztus sīpolus un pētersīļus, sāli, piparus, lauru lapas, zivju filejas gabaliņus un lēni vāra 10 līdz 15 minūtes, pēc tam atdzesē. Pirms pasniegšanas aukstajā zivju zupā liek sagrieztus gurķus, cieti vārītu olu, skābu krējumu, sasmalcinātus sīpollokus, dillītes, citrona vai tomāta ripiņas.

Lasi arī – AUKSTĀ ZUPA – ātri un vienkārši!

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.