ĀTRĀ marināde VISTAS ŠAŠLIKAM

Sastāvdaļas – kilogramam gaļas – 1 krūze (250ml) olīveļļas vai labas augu eļļas, ½ krūze etiķa, 2 ēdamkarotes majonēzes, 3 ēdamkarotes Vorčesteras mērces, 2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas, apmēram tējkarote sāls, tējkarote piparu, 2 ēdamkarotes timiāna, 1 ēdamkarote ķiploku sāls.

Pagatavošana –
visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa bļodā. Gatavajā marinādē liek gabaliņos sagrieztu vistas gaļu un marinē vismaz 30 minūtes.

Piezīmes –
šo marinādi vienlīdz labi var izmantot kā filejas, tā arī stilbiņu un spārniņu marinēšanai. Ķiploku sāls vietā var izmantot arī svaigu smalki sakapātu ķiploku un likt to vairāk, ja tīk tā garša. Tāpat ar majonēzi – arī to var pievienot vairāk, jo tā dos gaļai maigumu un mīkstumu. Ja patīk asumiņš – var pievienot arī nedaudz sinepes.

Lasi arī – 6 dažādas MARINĀDES vistas, cūkgaļas un liellopa gaļas ŠAŠLIKAM

3 komentāri
  1. Personīgi es marinēju mazo fileju un sanāca ļoti stipra. Pārāk daudz etiķa un citrona sulas. Varbūt man gabaliņi par mazu un pārāk mīksti. Domāju šī marināde vairāk der stilbiņiem.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.