Asie rīsu NŪDEĻU un CŪKGAĻAS salāti

Sastāvdaļas – ¼ glāzes rīsu etiķa, 2 ēdamkarotes pūdercukura, 1 svaigs sarkanais čili pipars, smalki sakapāts, 1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta, 1 tējkarote smalki sarīvēta svaiga ingvera, 2 ēdamkarotes svaigas laima sulas, 1 ēdamkarote zivju mērces (nopērkama lielveikalos), 200g kaltētas rīsu nūdeles, 2 tējkarotes vīnogu sēkliņu eļļas (var izmantot arī citu eļļu), 200g zaļo zirnīšu, 400g cūkgaļas filejas gabala, 1 sarkanais sīpols, sagriezts plānās šķēlēs, 1 saišķis svaigu piparmētru, 1 saišķis svaiga bazilika.

Pagatavošana –
Vispirms pagatavo mērci – samaisa etiķi, cukuru, čili piparu, ķiploku un ingveru. Lej katliņā un karsē, līdz cukurs izšķīdis. Samazina uguni un vāra apmēram 5 minūtes. Ļauj nedaudz atdzists un tad pievieno laima sulu un zivju mērci. Tad ķeras klāt nūdelēm – tās ieliek citā katliņā un pārlej ar vārošu ūdeni, uzliek vāciņu un ļauj 10 minūtes uzbriest. Nolej ūdeni, noskalo nūdeles zem auksta ūdens, apžāvē un pievieno nedaudz eļļas, samaisa, lai tās nesaliptu. Cūkgaļu sagriež plānās šķēlēs, liek uz pannas un apcep eļļā no abām pusēm, līdz tā gatava (pēc ieskatiem var pievienot nedaudz sāls vai piparu). Lielā bļodā sajauc nūdeles ar cūkgaļu, zaļajiem zirnīšiem un sīpolu. Pārkaisa ar nedaudz saplucinātām piparmētru un bazilika lapiņām. Pārlej ar mērci un pasniedz.

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.