Birka: makaroni

Il bel paese* – itāļu virtuve

Itāļu virtuve. Itāliešu virtuve. Itāļi savu valsti dēvē par skaisto zemi. Un ne tikai tāpēc, ka tās daba patiešām ir bezgala gleznaina, bet gan arī tāpēc, ka Itālijā ir viena no bagātīgākajām un garšīgākajām virtuves kultūrām pasaulē.

Mājās gatavoti makaroni

Ja nekad pati neesi gatavojusi makaronus, tev šis process iespējams liekas sarežģīts, bet tas tā nav. Protams, makaronu gatavošanā ir nedaudz jāpiešauj roka, bet tas ir tā vērts, jo iznākums ir lielisks, veikalā pirkt makaronus vairs nevēlēsies.

LAZANJA – 3 gardas RECEPTES

Nav divu saimnieču, kuras gatavotu lazanju vienādi. Tomēr tās visas ir ļoti gardas. Daži vēstures avoti uzskata, ka lazaņja, līdzīgi kā soļanka Krievzemē, ir radusies nejauši. Tā sacīt – virtuves pārpalikumu lietderīga izmantošana. Kā vēsta leģenda, šai sacepumā starp makaronu plāksnēm rūpīgas saimnieces sapilda visu, kas pieejams ledusskapī. Tieši tāpēc lazaņjai ir tik bezgala daudz variantu. Starp apetītlīgajām mīklas plāksnēm…

Pasta jeb MAKARONI – ar gaļu, sieru vai jūras veltēm

Vispirms par pašu nosaukumu – makaroni. Ja pazīsti kaut vienu itālieti, tad zini, ikreiz, kad gardo miltu izstrādājumu šādi nosauksi, tiksi kaislīgi izlabota. Īstais vārds ir pasta. Jebkurš itāļu virtuves speciālists pateiks, ka šādi (par makaroniem) tiek dēvēts tikai viens pastas veids. Pasta jeb makaroni ir ēdiens ar bārdu. Tā vēsture mērāma tūkstošos gadu un par radītāju godu cīnās vairākas…

Makaroniņi orzo ar fetas sieru

Pirms vēl sācies piparkūku maratons, espati.lv piedāvā tev vieglu un ātri pagatavojamu piektdienas vakara maltīti – makaroniņus orzo ar fetas sieru. Sastāvdaļas: 3 tējkarotes olīveļļas (extra-virgin); 2 tases uz pusēm pārgrieztu ķiršu tomātu; 0.5 tase sasmalcinātu diļļu; 1 tējkarote sarīvētas citrona miziņas; 1 tase orzo pastas (mazie makaroni, atgādina melones sēklas); 1.5 tasītes sadrupināta fetas siera. Liela bļodā sajauc eļļu,…

Makaronu sacepums ar šķiņķi un šampinjoniem

Makaronu sacepums. Makaronu sacepums ar šķiņķi un šampinjoniem. Sastāvdaļas: 250g makaronu (vēlams, Penne) 150g maiga šķiņķa vai itāļu desas 150g sagrieztu šampinjonu 2 daiviņas ķiploku, saspiestas ķiplokspiedē 100ml saldā krējuma 75g sarīvēta cietā siera (Parmiggiano vai kāda cita) 100g mocarellas siera Pagatavošana: Novāri makaronus, kamēr tie kļuvuši mīkstāki, bet ne gatavi. Pārliec tos cepamajā traukā. Sagriez gabaliņos šķiņķi vai itāļu…