PLŪMJU pīrāgs

Sastāvdaļas – mīklai nepieciešami 300ml miltu, 50ml cukura, 125g sviesta, 1-2ēdamkarotes ledus auksta ūdens. Pildījumam – apmēram 250g plūmju, 120g mandeļu masas (marcipāna), 60g sviesta, 50ml cukura, 100g siera Philadelphia (vai tam līdzīga), 2 olas, kanēlis un nedaudz pūdercukurs.

Pagatavošana –
miltus, cukuru un sviestu liek virtuves kombaina vai ar miksera palīdzību maisa, līdz izveidojas drumstalaina masa. Pievienojot ūdeni un maisot, iegūst viendabīgu masu. Mīklu samīca, liek bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek vēsumā, tur aptuveni 30 minūtes. Mīkla ir ļoti trausla, tādēļ to izveltnēt ieteicams izmantojot ar miltiem apkaisītus divus pārtikas plēves gabalus – mīklu liekot starp tiem. Ietauko cepamo veidni, klāj mīklu veidnē un atkal novieto vēsumā – šoreiz uz 10-15 minūtēm. Uz parupjas rīves sarīvē mandeļu masu, tai pievieno sviestu, cukuru un svaigo sieru, ar mikseri saputo, pa vienai pievieno arī olas un visu saputo. Plūmes griež uz pusēm vai vēl smalkāk, liek mīklas veidnē, pāri pārlejot saputoto masu. Visu pārkaisa ar kanēli un liek cepeškrāsnī, 200 grādu temperatūrā. Cep aptuveni 25-35 minūtes, līdz pīrāga masa sarecējusi. Pirms pasniegšanas pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru, taču, ja vēlas, var pasniegt siltu ar saldējumu!

Piebilde –
šajā pīrāgā labi iederēsies kā tumšās, tā gaišās plūmes, turklāt, kad svaigās plūmes vairs nav pieejamas, šo pīrāgu var cept arī no žāvētām plūmēm (pirms tam tās izmērcējot tējā) vai plūmju kompota!

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.