ĀBOLU drumstalkūka – ātri un ļoti garšīgi

Gardums, kas ir ātri pagatavojams un veselīgs, garšos gan lieliem gan maziem un derēs gan ikdienā, gan svētkos. Tā ir ābolu drumstalkūka! Izmēģini!

Sastāvdaļas (4 personām): 4 lieli āboli, 100g sviesta, 75g cukura (vēlams brūnā cukura), 50g auzu pārslu, 50g riekstu un sēklu, 50g kviešu miltu (vai rupja maluma kviešu miltu), 1/4 tējkarotes cepamā pulvera, šķipsniņa sāls, vaniļas, kanēļa.

Pagatavošana:
nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež daiviņās. Auzu pārslas, sēklas un riekstus sablenderē, sajauc ar miltiem, cukuru, cepamo pulveri, vaniļu un sāli. Birstošās sastāvdaļas saberž ar mīkstu sviestu drupačās. Cepamtraukā samaisa ābolus ar kanēli, pāri ber drupačas, cep 180C, 30 min.

Pasniedz siltu, kopā ar saldējumu. Garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem!

3 komentāri

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.