Kājām gaisā apgrieztā RABARBERU KŪKA

Sastāvdaļas – kūkai: apmēram 1 ½ paciņas istabas temperatūrā atkusuša sviesta, kā arī nedaudz sviesta ar ko ietaukot pannu, rabarberi, sagriezti garenos salmiņos, 1 ¾ krūze (ar tilpumu ~250ml) cukura, 1 ½ krūze miltu, 1 ½ tējkarote cepamā pulvera, nedaudz rupjais sāls, ½ tējkarote smalki rīvētas apelsīna miziņas, 1 ēdamkarote svaigas apelsīna sulas, 2 lielas olas, 1 krūze skābā krējuma. Virskārtai: 4 ēdamkarotes istabas temperatūrā atkusuša sviesta, ½ krūze miltu, ¼ krūze cukura, nedaudz rupjā sāls.

Pagatavošana
– ar sviestu ieziež kūkas veidni, sagrieztos rabarberus samaisa ar aptuveni ¾ krūzes cukura, atstāj nedaudz ievilkties, tad liek ietaukotajā pannā. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, 1 ½ tējkaroti sāls, atlikušo sviestu un krūzi cukura, samaisa kārtīgi ar mikseri, līdz iegūst viendabīgu pūkainu masu. Tad maisot pievieno rīvēto apelsīna miziņu un sulu, olas, kā arī skābo krējumu. Mīklu maisa līdz iegūst viendabīgu masu. Visu lēnām lej pāri kūkas veidnē ieliktajiem rabarberiem.
Sagatavo virskārtu no sviesta, miltiem, cukura un sāls, visu samaisot kopā, līdz iegūta irdena masa. Virskārtu liek virsū kūkas veidnē kā noslēdzošo kārtu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz aptuveni 200 grādiem un liek kūku iekšā. Cep aptuveni stundu, līdz nazis kūkā iet iekšā viegli un mīkla pie tā vairs neķeras. Tad ļauj kūkai 10 minūtes atdzist. Tas ir ļoti būtiski, jo citādi nevarēs kūku smuki izņemt no veidnes, savukārt, ja kūka nostāvēsies ilgāk par 10 minūtēm, tad arī tā pielips veidnei un to nevarēs izņemt. Izņemot kūku liek uz šķīvja apgrieztā veidā – ar rabarberiem augšpusē!

Piezīme
– garšas variācijām var izmantot arī rīvētu citrona miziņu un sulu, apelsīna vietā.

Lasi arī – RABARBERU kūka, pīrāgs, plātsmaize un mafini

2 komentāri

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.