Garšas baudu jaunumi. Oktobris 2013

JAUNUMI NO PĀRTIKAS PRODUKTU RAŽOTĀJIEM

Skrīveru Saldumi jaunais produkts Labais gardums

Skrīveru Saldumi jaunais produkts Labais gardums satur dažādas vērtīgas sastāvdaļas: dzērvenes; ķirbju sēklas; mandeles; sezama un saulespuķu sēkliņas. Sēklas ir bagātas ar nepiesātināto augu eļļu, un satur E, A, B un C vitamīnus. Dzērveņu sastāvā esošie antioksidanti cīnās pret novecošanos un palīdz organismam izvadīt kaitīgās vielas. Mandeļu skaidiņas iesaka dietologi, lai organisms un āda saņemtu nepieciešamos – labos taukus. Tie ir bagāti ar kalciju un magniju, kas ir kā skaistuma un jaunības avots! Veselīgs un gards saldums ikvienam. Katra izejviela tiek rūpīgi atlasīta un ir augstākās kvalitātes. Skrīveru Saldumi moto ir apvienot veselīgo ar saldo, tādēļ produktus ražojot pieturas pie šiem vārdiem!
Šos gardumus vari iegādāties Skrīveru Saldumi firmas veikalos: Skrīveros; Jelgavā; Rīgā, Kalnciema ielā 32a un T/C Origo
Vairāk par produktiem vari uzzināt www.skriverusaldumi.lv
Seko Skrīveru Saldumi aktualitātēm www.facebook.lv/skriverusaldumi
Cena 0,95LVL/1,35EUR

Rīgas Miesnieks Kijevas kotlete

Kijevas kotlete no cāļa filejas ar sviesta pildījumu pasaulei zināma jau vairāk kā 50 gadu – izsmalcināta recepte un garšas buķete atzīta pat augstākās klases restorānos Ņujorkā, Londonā un Maskavā. Rūpējoties par pircējiem, nu arī Rīgas Miesnieks meistari izlolojuši slaveno recepti, piedāvājot to jaunā kvalitātē. Tā pagatavota no cāļa filejas, panēta kraukšķīgā rīvmaizē un pildīta ar mutē kūstošu zaļumu-sviesta mērcīti. Produkts ir nopērkams ērtajā 330g iepakojumā un ir gatavs ēšanai arī aukstā veidā, taču vēl labākas garšas izjušanai to ieteicams uzsildīt un pasniegt kopā ar maigu kartupeļu biezeni un svaigiem dārzeņu salātiem. Nogaršo Kijevas kotleti un izbaudi tās neaizmirstamo garšu kopā ar sev mīļajiem.
Produkts nopērkams pārtikas tirdzniecības vietās
Cena 2,00LVL/2,85EUR

Spilva Baklažāni Kaukāza gaumē

Sātīgi baklažānu salāti ar izteiktu tomātu un ķiploku garšu. Izteikta konsistence ar dārzeņu gabaliņiem. Var lietot kā otro ēdienu vai kā piedevu pie ēdieniem. Garšos lieliski kopā ar gaļas ēdieniem un dažādām uzkodām. Var ēst aukstā un siltā veidā.
Produkts nopērkams pārtikas tirdzniecības vietās
Cena 1,39LVL/1,98EUR

Karl Fazer tumšā šokolāde 47% ar apelsīnu gabaliņiem un kraukšķiem

Jaunā Karl Fazer šokolāde ir Fazer piedāvājums atbilstoši pašreizējai aktuālajai tendencei: Tumšās šokolādes patēriņš arvien pieaug; Patērētāji dod priekšroku dabīgām un tradicionālām garšām. Apelsīnu gabaliņi un rīsu kraukšķi dod šokolādei patīkamu struktūru.
Produkts nopērkams pārtikas tirdzniecības vietās
Cena 1,82LVL/2,59EUR

Dabīgs negāzēts minerālūdens TURAIDA

Dabīgais negāzētais minerālūdens TURAIDA ne tikai lieliski veldzē slāpes, bet ir vērtīgs un veselīgs. To iesaka Latvijas Diētas Ārstu Asociācija lietošanai ikdienas uzturā bez ierobežojumiem gan pieaugušajiem, gan bērniem, ko apstiprina asociācijas piešķirtā zīme Vērtīgs Produkts. Minerālūdens TURAIDA tiek iegūts un pildīts Siguldā, no 272 metru dziļa, sertificēta urbuma. Minerālūdens TURAIDA ir dabīgs, dzidrs, atspirdzinošs un ekoloģiski tīrs minerālūdens no Gaujas Nacionālā parka zemes dzīlēm. Lielisks tavai ikdienai un labsajūtai. Tas satur vērtīgas, organismam nepieciešamas minerālvielas – kalciju, kas palīdz mūsu kauliem un zobiem būt stipriem, matiem, nagiem un sejas ādai būt skaistai, kā arī veicina visa organisma izturību, un magniju, kas palīdz uzturvielu vielmaiņas procesos un ir enerģijas avots. Minerālūdens Turaida satur maz nātrija un hlora, tādēļ tā lietošana ieteicama arī asinsvadu slimību, paaugstināta asinsspiediena un aptaukošanās gadījumos.
Produkts nopērkams pārtikas tirdzniecības vietās
Cena 0,49LVL/0,70EUR

JAUNUMI GARŠAS BAUDU ATKLĀJĒJĀM

FISKARS garšvielu podiņš (S un L izmēri) komplektā ar grieznēm

Funkcionalitāte, kas regulē ūdens sadali uz augiem vai garšaugiem. Izmantošanas priekšrocības: Augu saknes neatrodas ūdenī, tāpēc saņem skābekli; Mitruma sadalījums ir vienmērīgs un nemainīgs; Auga saknes paliek mitras, kaut gan ūdens tvertne ir tukša; Ērti lietojams ražas novākšanai; Komplektā iekļautās grieznes palīdz viegli griezt svaigus garšaugus zupām, salātiem un citiem ēdieniem.
Produkts nopērkams galda piederumu tirdzniecības vietās
Cena 17,00LVL/24,19EUR

Avokado kulinārijas kursus

Garšvielu veikalā Avokado atklāta rudens kulinārijas kursu sezona. Te patīkamā gaisotnē, mājīgā un ērtā virtuvē, pieredzējušu profesionāļu un šefpavāru vadībā notiks dažādas meistarklases. Oktobrī un novembrī – jau iecienītie Avokado suši semināri, kuros pat pilnīgs iesācējs spēs vienā vakarā apgūt dažādu suši veidu tīšanas mākslu, kā arī kādā citā vakarā iemācīties suši tortes un citu izsmalcinātāku Austrumu ēdienu gatavošanu. Katra mēneša trešajā ceturtdienā šefpavārs Germans Andress Cuotto Silva no Venecuēlas skaidrā latviešu valodā mācīs pasaules tautu virtuves noslēpumus: spāņu, ķīniešu, venecuēliešu u.c. 9. novembrī Liene Turlaja parādīs latviešu Mārtiņdienas ēdienu gatavošanu.
Kursu cena 18,00 LVL/25,61EUR

LIDO rudens sezonas gardums, svaigi spiesta ķirbju-burkānu sula

Līdz ar rudens iestāšanos un ražas novākšanu izbaudām bagātīgās veltes, ko dāvājusi pati daba. Ir laiks parūpēties, lai dabas sniegtās veltes kalpo mūsu veselībai un uztur možu garu ik dienas. Lai organisms uzņemtu nepieciešamos vitamīnus vērtīgi uzturā uzņemt termiski neapstrādātus augļus un dārzeņus, kas palīdzēs iegūt stipru imūnsistēmu un aizgaiņās nogurumu un depresiju. LIDO iesaka uzturā lietot svaigi spiestas sulas – gardu un koncentrētu vitamīnu devu jūsu ikdienai. Saviem klientiem LIDO piedāvā dažādas svaigi spiestas sulas, taču šoreiz vēlamies uzsvērt svaigi spiestu ķirbju-burkānu sulu, veselīgāko sezonas gardumu LIDO ēdienkartē.
Cena 0,98LVL/1,39EUR

Zvaigzne ABC laidusi klajā M. Kenijs, S. Melngailis grāmatu Svaigēšana. Raw Food

Sarma Melngailis un Metjū Kenijs ir Ņujorkas pirmā augstas klases svaigēšanas restorāna Pure Food and Wine dibinātāji. Kad abi pavāri bija atklājuši enerģijas un dzīvesprieka pieplūdumu un citas brīnišķīgās pārvērtības, ko sniedz svaigēšanas dzīvesstils, viņi savu aizraušanos pārvērta veiksmīgā biznesā, piedāvājot raw food ēdienus izvēlīgajai Ņujorkas publikai. Restorāns guva milzīgu popularitāti, pateicoties Sarmas un Metjū radītajām fantastiskajām receptēm, kuras ir apkopotas šajā bagātīgi ilustrētajā pavārgrāmatā. Tā palīdzēs jums pagatavot ēdienus un dzērienus, kas ne vien sniegs baudījumu garšas kārpiņām, bet arī veicinās vispārējo labsajūtu, ļaujot justies enerģijas un možuma pilniem. Turklāt abu autoru atklātie stāsti par dažkārt ērkšķaino ceļu uz svaigēdāja dzīvesstilu ir gan izklaidējoši un iedvesmojoši, gan arī ļoti vērtīgs uzziņas materiāls.
Cena 19,99LVL/28,44EUR

Latvijā restorānos notiks putras nedēļa

Lai stiprinātu un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 7.-13.oktobrim labākajos Latvijā restorānos notiks putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantas un gardas graudaugu putras, kā arī citus graudaugu ēdienus. Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāra speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās desmit restorāni – Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Olīve, Teātra Bārs, Garāža, C.U.T., Esplanāde un Piramīda. Šogad Putras dienu 2013 un Putras nedēļas mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu, tādā veidā mainot iesīkstējušos uzskatus par putru kā vienveidīgu un nepievilcīgu ēdienu, kas bieži vien ir šķērslis, kāpēc daļa ģimeņu tās reti izvēlas uzturā. Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus paradumus un daudz biežāk ikdienā ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Saistītie raksti

3 komentāri

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.