Gardie sīpoli

Atkal atklāju vienreizēji garšīgu sīpolu ēdienu. Pagājušajā nedēļas nogalē, saulainā sestdienā, mani draugi meksikaņi  pārsteidza ar viņu gaumē gatavotām pusdienām. Man pat gribas to nosaukt par vasaras pēdējo grilla ballīti.

Nav nemaz vērts stāstīt, cik ļoti garšīgus ēdienus baudīju. Pamata ēdienam – īpašā čili mērcē marinētām cūkgaļas fajitām, man diemžēl receptes nav. Arī četrām asajām un nekad iepriekš nebaudītajām salsām, recepšu nav. Taču arī tām nebūtu liela jēga, jo atrast īstos čili pipariņus te  gandrīz nav iespējams.

Tomēr ir kāda recepte, ļoti garda un pārsteidzoši vienkārša, kas varētu atbilst gan latvieša gaumei, gan iespējām. Tie ir ugunskurā cepti vai grillēti sīpoli.

Tātad recepte:

Paņem parasto dzelteno sīpolu. Nemizotu ietin folijā un iemet oglēs. Cep apmēram tikpat ilgi kā kartupeļus. Tātad ņem ārā, kad mīksts.

Iztin, pāršķeļ un izņem visu mīkstumu. Sīpols ir tik mīksts, ka vairs nekraukšķ, bet arvien ir tādās kā sīpollapās.

Pasniedz tieši tādu siltu un saldu. Vai arī meksikāņu gaumē pārlaista ar laimu.

Gatavs!

Vairāk lasi

www.kleita.net

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.