Uzslava mazulim – tās brīnumainais spēks

Uzslava ir vienkārši, patiesi un pozitīvi vārdi, izteikti maigā tonī un pavadīti ar siltu skatienu. Iespējams, ka temperaments vai ikdienas problēmas mums bieži liek aizmirst par parastu mīļumu. Uzslava neko nemaksā, bet bērnam tā nozīmē ļoti daudz, jo ļauj viņam justies novērtētam.

Tava pieķeršanās, žestu valoda un vārdi veido mazā priekšstatu par sevi – tas liecina, ka viņš ir mīlams un novērtēts, kā rezultātā uzslavas iedrošina viņu ķerties pie jauniem izaicinājumiem.

Ja uzrunāsi mazo vārdā un ieskatīsies viņam acīs, tava uzslava iedarbosies daudz labāk nekā tad, ja tā izskanēs kā sienai adresēta nejauša frāze.

Bērni ļoti labi jūt, ja teiktais nenāk no sirds. Tāpēc neliekuļo vai neslavē tikai tāpēc, ka tā vajadzētu.

Ļoti izplatīta vecāku kļūda ir tad, kad mazajam veltītā uzslava sākas ar labiem vārdiem, bet nobeigumā seko pārmetums vai pamācība. Neizmanto tādas uzslavas kā „ Ilze, cik skaisti tu vakar sakārtoji savas mantas, žēl, ka tagad atkal viss ir izsvaidīts.”
Atceries – uzslavu nevar būt par daudz. Pat tad, ja tiešām šo slavējamo darbiņu ir mazāk nekā nedarbu, paslavē mazuļa nelielos sasniegumus. Izslāpis pēc taviem labajiem vārdiem, mazais var sākt piesaistīt tavu uzmanību ar negatīvām izpausmēm.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.