Birka: la boheme

Māris Jansons. Latvijai vajadzīga sava unikālā virtuve

Restorāna La Boheme šefpavārs Māris Jansons ir īstens Latvijas patriots un vēlas, lai Latvija ir ne tikai skaista un muzikāla, bet arī garšīga. Jau ilgāku laiku Māris lolo ideju par Latvijas modernās virtuves izveidošanu, pēc kuras mūsu unikālos produktus un ēdienus atpazītu visā pasaulē. espati.lv devās noskaidrot, kas ir šīs virtuves galvenā būtība un pamatprincipi.

Molekulārā gastronomija. Fantāzija bez robežām

Uzmini, kas tas ir? Izklausās sarežģīti, maksā dārgi, un ir ēdams. Kāds trifeļu ēdiens Pouleadre truff’ee en vesiee? – iespējams! Tomēr šoreiz pareizā atbilde ir Molekulārā gastronomija. Teiksim atklāti – izklausās diezgan briesmīgi. Restorāna La Boheme pavārs Artūrs Taškāns apgalvo pretējo. Molekulārā gastronomija ir brīnišķīgs ceļojums garšu pasaulē, turklāt pilnīgi nekaitīgs veselībai.