Birka: ievārījums

Ievārījuma pagatavošanas zinības iesācējām

Man pat šķiet, ka ievārījuma vārīšana ir kaut kas līdzīgs jaunkundzes iesvētīšanai pieaugušo kārtā. Bērnībā tu makšķerēji putiņas no bļodas, ko nosmēlusi mamma un vecmamma. Uzsākot pirmās patstāvības gaitas, ar mazliet garu ģīmi ledusskapja plauktā noliki omes rūpīgi gādātās zaptsburkas, kas lieliski noderēja brīžos, kad savas lielās dzīves pirmsākumos visa nauda iztērēta un leduskskapī svilpo vējš. Bet tad pienāk brīdis,…

Gardas receptes un laba ievārījuma noslēpums – cukurs

Klāt lielais augļu un ogu laiks! Gribas sēdēt laukos un ēst visu pēc kārtas, cik vien lien iekšā – zemenes, ķiršus, upenes, mellenes un citus gardumus. Vien tā bēda, ka šis laiks nav ilgs, taču tik ļoti gribas šīs garšas un smaržas saglabāt līdz pat nākamajam gadam. Ziemā par vasaras priekiem mums atgādina ievārījums. Ko un kā darīt, lai tas…

Virtuves padoms. Šoreiz par saldētavu

Daudz ilgāk dažādus produktus var uzglabāt saldētavā. Tomēr ne jau mūžīgi –arī šādi glabātajai pārtikai ir savs realizācijas termiņš. Turklāt, lai saldētajiem produktiem nebojātos garša un izskats, jāievēro daži nosacījumi. * Ievietojot saldētavā jaunus produktus, dari to pamazām – ne vairāk kā 3 līdz 5 kilogramus vienā kamerā vienlaikus. Citādi produkti sasals pārāk lēni, veidojot ledus kristālus. * Tā paša…