Vistas gabaliņi ar ķiplokiem un kajēnas pipariem

VISTAS UN ĶIPLOKU KUMOSIŅI AR KAJĒNAS PIPARIEM
Par to, ka ķiploks ir veselīgs un ārstniecisks, vairs neviens nešaubās, taču šajā receptē pievienotie kajēnas pipari pastiprinās ķiploku iedarbību vēl vairāk. Patiesībā, pievienojot tos ēdienam, kajēnas pipari pastiprina jebkura ārstniecības auga iedarbību. Tie ir ļoti asi, tāpēc pārspīlēt ar tiem nevajadzētu. Kajēnas pipari satur A, B un C grupas vitamīnus, tajos ir daudz kalcija, dzelzs un fosfora, to lietošana pie ēdieniem pastiprina organisma spēju pretoties pret saaukstēšanos un vīrusa infekcijām.

Sastāvdaļas – 2 vistas filejas, 4 daiviņas ķiploka (ja esi tā cienītāja, vari likt vairāk), 1/2 glāze olīveļļas, 1/2 tase rīvmaizes, 1/4 tējkarotes maltu melno piparu,1/4 tējkarotes kajēnas piparu.

Pagatavošana – Vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabalos un izkārto seklā šķīvī. Bļodā sajauc olīveļļu ar spiedē izspiestiem vai sasmalcinātiem ķiplokiem un melnajiem pipariem. Izgatavoto marinādi pārlej vistas kumosiem, uzliek šķīvim vāku un ļauj marinēties aptuveni 30 minūtes. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādu temperatūrai. Atsevišķā traukā sajauc rīvmaizi ar kajēnas pipariem. Apvārti tajā katru iemarinēto vistas kumosu un izkārto uz pannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs tā, lai gabaliņi neskaras viens pie otra. Cep 10 minūtes vai līdz kumosiņi brūni. Pasniedz ar rīsiem, kartupeļiem vai sautētu dārzeņu maisījumu.

Lasi arī Imunitāti STIPRINOŠI produkti – 3 receptes

Saistītie raksti

2 komentāri
  1. Ja Tu neliec ne eļļu, ne rīvmaizi, tad tā ir pavisam cita recepte 😀 Es izmēģināju un darīju visu kā receptē rakstīts. Sanāca vienkārši unikāli. Eļļā un ķiplokos iemarnējās, tas deva viegli patīkamu garšu un rīvmaizes kraukšķīgā miziņa – tas bija fantastiski! PAldies! Gadrdi!

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.