Vienkārši pagatavojami Ķīnas KĀPOSTU tīteņi ar malto GAĻU

Vai atceries, kā garšo vecmammas pagatavotie kāpostu tīteņi…? Piedāvājam labi zināmo recepti nedaudz jaunās variācijās! Ķīnas kāpostu tīteņi ir gan veselīgs, gan gards ēdiens – izmēģini!

Sastāvdaļas:

400 g maltas gaļas
100 g vārītu, atdzisušu rīsu
100 g ūdens
1 tējkarote sāls
1 tējkarote tavu iecienītāko garšvielu
½ tējkarote ingvera
1 liels Ķīnas kāposts
1 mazs puravs
400 g smalcinātu, konservētu tomātu savā sulā
Sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana – malto gaļu samaisi ar rīsiem, ūdeni, sāli, ingveru un garšvielām. Ja masa sanāk cieta, var pievienot nedaudz skābā krējuma.

Ķīnas kāpostu sadali pa lapām un katru lapu applaucē karstā ūdenī. Uz lapas liec piku maltās gaļas un rīsu maisījuma un satin tīteņos. 

Nomazgā un sagriez puravu, pievieno sāli, piparus un tomātus un visu kārtīgi samaisi. Liec cepamtraukā ar augstām malām un, nedaudz iegremdējot mērcē, kārto tīteņus.

Cep krāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.

Atpakaļ uz – Dievu sviedri – kāposti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.