Vieglā un gardā BIEŠU biezzupa

Santa, 38 gadi, strādā valsts pārvaldē – šo garšīgo biezzupu vāru, kad gribas padzīvot askētiskāk, vai tīri fizioloģiski prasās pēc atslodzes dienas. Ceru, ka patiks arī jums!

Sastāvdaļas – 3-4 vidēja izmēra sarkanās bietes (nomizotas, sagrieztas vidējos gabalos), 1 sīpols (vai puravs), 1 liels ābols (nomizot un izņemt serdi), 2 selerijas kāti, 1/2 sarkanās paprikas, 100 grami šampinjoni, 1 ēdamkarote olīveļļas, 2 l buljona, ķimenes, timiāns, lauru lapa, 1/2 citrona sula, sāli pēc garšas.

Pagatavošana – sagrieztos dārzeņus ber katlā kur tos olīveļļā apcep, tad nedaudz pasautē un pievieno 2l buljona un garšvielas, vāra uz nelielas uguns aptuveni 30 min, līdz dārzeņi mīksti. Dārzeņus izkāš, lauru lapu izņem, buljonu noliek siltumā. Dārzeņus sablenderē. Apvieno buljonu ar biezeni, uzvāra, pievieno vēl sāli vai garšvielas, izspiesto citrona sulu. Lejot šķivjos var pievienot karoti bezpiedevu jogurta un zaļumus. 

Projekts tapis sadarbībā ar FINN CRISP sausmaizītēm – FINN CRISP Coriander ir plānās sausmaizītes, kam pievienots koriandrs, kas piešķir maizītēm nedaudz saldenāku garšu. Pamēģini to kā veselīgu našķi vai kā desertu ar diētisku zapti vai džemu, nomēģini un atrodi savu iecienītāko veidu. Vairāk par FINN CRISP sausmaizītēm ar koriandru uzzini www.finncrisp.com

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.