VESELĪGĀ ĀBOLU SULA ZIEMAI

Sastāvdaļas – āboli

Pagatavošana –
no āboliem izspiež sulu. To var darīt vairākos veidos – gan ar veikalos nopērkamajām elektriskajām sulu spiedēm, gan ar mehāniskajām sulu spiedēm (pajautā vectēvam, varbūt viņam tāda ir?) vai arī – tagad ābolu laikā par nelielu samaksu vari nodot savus ābolus šāda pakalpojuma sniedzējiem, kas tev šo sulu izspiedīs (vērts ielūkoties interneta sludinājumu lapās). Svaigi spiesto ābolu sulu lej lielā katlā un liec uz plīts. Sula jāuzkarsē līdz 80 grādiem pēc celsija! Karsēšanas procesā ļoti būtiski ir nosmelt radušās putas – tajās ir visi iespējamie netīrumi un ābolu gabaliņi. Ar termometra palīdzību jāsagaida jau minētie 80 grādi. Kad temperatūra sasniegta, lej sulu iepriekš sagatavotās burkās un vāko ciet!

Piebilde –
šāda, ļoti vienkārši pagatavota ābolu sula, ir ļoti vērtīga, jo nav zaudējusi visas labās sastāvdaļas – tā nav tikusi uzvārīta līdz vārīšanās temperatūrai! Ziemā šādu sulu var dzert gan tāpat, gan uz Ziemassvētku laiku no tās sanāk lielisks ābolu karstais punšs!

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.