Vakariņas īpašam nolūkam

Tuvojoties visu mīlētāju dienai, aizvien biežāk domājam, kā pārsteigt mīļoto. Viens no sieviešu spēcīgākajiem ieročiem, ja vien piekrīti teicienam, ka mīlestība iet caur vēderu, ir prasme gatavot.

Romantiskas vakariņas nenozīmē, ka jāmeistaro vērienīgs cienasts ar neskaitāmiem ēdieniem, kuru gatavošanai nepieciešamas stundas un pat dienas. Tu taču vēlēsies desertu… un ne jau to, ko pasniedz pie galda. Bet pārpildīts vēders kaisli nerada, un arī pati, pārgurusi un apātiska, diez ko rosinoša nebūsi. Tāpēc domā, kā atvieglot gatavošanas procesu.
Tomēr necenties Valentīndienas vakariņas gatavot arī pārāk vieglas un gaisīgas. Mielastam jābūt kalorijām bagātam, lai pietiktu spēka turpinājumam. Jo šajā vakarā svarīgi, lai nepietrūkst enerģijas.
Pagatavo kaut ko gardu un reizē sātīgu un pēc izskata rosinošu. Ne tikai uz ēšanu… Un, ja tici afrodīziju rosinošajam spēkam, pievieno maltītei kādu no tiem.

Kas ir afrodīziji

Jau izsenis cilvēki meklējuši superlīdzekli, kas liktu iedegties kaislē pat tad, ja no dabas esi visai pavēss. Laiku pa laikam šāds superlīdzeklis tiek arī atrasts – tas var būt degunradža raga puveris vai īpaša auga ziede un pat parasti sīpoli.
Katram laikmetam raksturīgi savi afrodīziji, kas patiešām veic brīnumus. Tiesa, zinātnieki uzskata, ka pamatojums to iedarbībai meklējams drīzāk lietotāju galvā, nevis specifiskajā sastāvā. Galvenais ir noticēt, ka tas, ko tu ēd, sniegs īsto rezultātu.

Arī mūsdienās, kamēr vēl zinātnieki strīdas, daudzi cilvēki tic un veiksmīgi izmanto dabas vielu uzbudinošo spēku. Lūk, dažas, mīlniekuprāt iedarbīgākās piedevas un paši ēdieni, kas rosina uz īstām domām.
Bieži vien vīrieša prātu gultas prieku virzienā palīdz novirzīt spēcīgi aromāti – tātad pikanti, vircoti ēdieni. Savukārt citiem vajadzīgs kas kalorijām bagāts un enerģētisks, kā šokolāde. Maigākas dabas cilvēkiem varētu patikt vaniļa.
Brīnumus spēj veikt arī noskaņa – galda klājums, ēdiena smarža un izskats. Ja tam visam klāt vēl esi tu – kārdinoša un noslēpumaina, visdrīzāk afrodīziji darbosies nevainojami.

    •    Vīnogas un vīns. Grieķu mitoloģijā auglībai un vīnam bija viens dievs – Dionīss. Iespējams, kopš tā laika vīnogas tiek uzskatītas par erotiskas domas rosinošu augli. Pavedinošs ir kaut vai pats process, kā mīlnieki viens otru cienā ar vīnogām. Labai noskaņai nekaitēs arī glāze vīna – tikai nepāršaujiet pār strīpu. Labāk noreibt no mīlas, nekā no pārāk daudz alkohola. Vismaz nākamajā dienā nebūs paģiru.

    •    Sens un latvietim mazliet neparasts afrodīzijs ir sīpols. Tomēr vērts pamēģināt tā iedarbību, jo tieši sīpolu jaunlaulātajiem pasniedz Francijā pēc kāzu nakts. Ticot, ka tas spēs atjaunot abu seksuālo enerģiju. Arī Austrumos sīpolu sulu, kas sajaukta ar medu, izmanto seksuāla spēka stimulēšanai. Varbūt tāpēc, ka sīpols sekmē asinsriti, kas seksuālas baudas gūšanai ir ļoti svarīga.

    •    Kādā filmā sātans apgalvoja, ka mīlētāji jūtas tāpat kā tie, kuri apēduši lielu daudzumu šokolādes. Pat ja tā nav taisnība, šokolāde ir enerģētiski ļoti vērtīga, tāpēc noderīga pirms gultas priekiem. Turklāt šokolāde satur vielas, kas rada laimes sajūtu. Tāpēc ēd šokolādi gan tad, kad esat kopā, gan vientulības brīžos.

    •    Asas garšvielas ēdājos rada karstuma sajūtu, tāpēc, baudot pikantus ēdienus, mīlnieki var justies viegli uzbudināti. Turklāt pikants ēdiens pikantām nodarbēm ļoti piestāv. Tikai uzmanies, ja esi griezusi čili piparus tieši pirms mīlas priekiem, labāk ar rokām neaiztiec vīrieša maigākās ķermeņa daļas. Asā pipariņa apstrādei lieto silikona vai gumijas pārtikas cimdus.

    •    Jūras veltes uzskatāmas par spēcīgu afrodīziju. Viens no izskaidrojumiem, ka tās tāpat kā mīlas dieviete Afrodīte dzimušas no jūras putām. Loģiskais skaidrojums – ka jūras produkti satur mikroelementus, kas spēcina vīrieša potenci. Turklāt austeres, gliemeži un rozā nokrāsas zivis bieži vien izskatās visai erotiskas. Šajā kategorijā līderes ir austeres. Erotisks ir pat pats ēšanas process.

    •    Lai gan pēc ķiploku baudīšanas to aromāts vēl ilgi jūtams elpā, kopīga ķiploku ēšana uzskatāma par spēcīgu afrodīziju. Veicinot asinsriti, tie spēj radīt pareizo fonu mīlas priekiem.

    •    Un, protams, jebkurš ēdiens, kas ir pietiekami viegls, bet sātīgs, ar spēcīgu smaržu, krāsām vai izskatu, rosina iztēli pareizā virzienā. Patiesībā nav tik svarīgi, ko ēdīsiet, bet gan – kā to darīsiet. Nu kaut vai tās pašas slavenās zemenes ar putukrējumu. …

Lai tev baudpilna Valentīndiena!

Sīpolzupa franču gaumē vakara sākumam

1 ēdamkarote olīveļļas
2 lieli sarkanie sīpoli
¼ tējkarotes cukura
2 puravi
1 ķiploka daiviņa
1 l gaļas buljona
70 ml sausa baltvīna
1 lauru lapa
½ tējkarotes svaiga timiāna
Sāls un svaigi malti melnie pipari
6 šķēles bagetes
50 g Grijēras siera

Lielā mērces pannā uzkarsē eļļu. Pievieno sagrieztus sīpolus un sautē, līdz tie kļūst mīksti (aptuveni 15 minūtes). Pievieno cukuru un purava šķēlītes un turpini cept, līdz sīpoli un puravi sāk karamelizēties. Lai iegūtu brūnganu toni, cepšanas beigās var palielināt uguni no mazas uz vidēju. Pievieno saspiestu ķiploku un turpini sautēt vēl minūti. Pieber timiānu, lauru lapu, buljonu un vīnu un uzliec pannai vāciņu. Visu vāri, līdz garšas labi sajaucas. Pievieno sāli un piparus un izņem lauru lapu. Uzkarsē grilu, pārlej zupu cepeškrāsnij piemērotos zupas podiņos, pārklāj katru ar maizes šķēlītēm un pārkaisi ar sieru. Liec krāsnī uz trim, četrām minūtēm, līdz siers izkūst un kļūst zeltains.

Lasis ar olīvām turpinājumam. Ātri, bet izsmalcināti

Olīveļļa
1 ķiploka daiviņa
½ maza cukīni vai kabacīša
2 mazi tomātiņi
8 olīvas
10 kaperi
2 vītināti tomāti olīveļļā
300 g laša filejas ar ādu
Jūrassāls un svaigi malti melnie pipari

Pannā sakarsē pāris karotes olīveļļas un apcep lielos gabaliņos sagrieztu ķiploku. Kabaci sagriez salmiņos. Tomātus iegriez un applaucē ar verdošu ūdeni. Tad noņem miziņu, izņem sēklas un sulīgo daļu, bet tomāta gaļu sagriez kubiņos. Pievieno ķiplokiem kabačus, tomātus un no kauliņiem atbrīvotas olīvas, kaperus un sagrieztus vītinātos tomātus. Apsāli un pievieno piparus. Visu sautē, līdz kabacis kļuvis mīksts. Citu pannu (vislabāk čuguna) kārtīgi uzkarsē un devīgi sabārsti ar sāli. Apcep lasi vispirms ar to pusi, pie kuras ir ādiņa, tad ar virspusi uz leju. Servē uz šķīvjiem un pārber ar kabaču un olīvu mērci.

Uzkoda ar garnelēm pauzei mīlas priekos

4 sarkanie greipfrūti
3 avokado
100 g skābā krējuma
½ tējkarote sāls
Šķipsniņa Kajēnas piparu
1 tējkarote cukura
200 g lobītu garneļu
Saišķītis maurloku

Nomizo trīs greipfrūtus un atbrīvo tos no baltajām plēvītēm. Daiviņas sadali mazākos gabalos un kārto uz šķīvja. Avokado nomizo, pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus, kā arī atbrīvo no miziņas. Vienu avokado pusi sablendē kopā ar krējumu, sāli, pipariem un cukuru. No ceturtā greipfrūta izspied sulu un divas ēdamkarotes pievieno krējuma mērcei. Avokado sagriez daiviņās un apslaki ar atlikušo greipfrūtu sulu. Greipfrūtus, avokado un garneles skaisti izkārto šķīvjos. Virsū lej mērci un pārkaisi ar smalcinātiem maurlokiem.

Spēcinoša ātrā zemeņu torte spēku atjaunošanai pēc mīlas priekiem

3 pilngraudu maizes šķēles
300 g riekstu šokolādes krēma
250 g vājpiena biezpiena
1 litrs zemeņu
1 banāns
1 kivi
Grauzdētas saulespuķu sēkliņas

Uz maizes šķēlītes uzzied riekstu-šokolādes krēmu un pārber biezpienu, tad liec kārtām sagrieztas zemenes, maizi, atkal krēmu, biezpienu, kivi un banānu šķēlītes un atkal maizi, zemenes. Pārkaisi ar saulespuķu sēkliņām.

2 komentāru
  1. Laba ideja, būs savam vīrukam sīpolzupa jāuzvāra. Viņam restorānos tā ļoti garšo.

  2. Uztaisiju draugam sipolzupu, tadu, ka ieteicat, tikai bez purava, garsvielam un bez vacina. Beigas uzliku vienai porcijai ari latviesu garsvielas, un otru atstaju tadu, ka tikko no katla. Draugam labak patika bez neka – tira sipolzupa bez piedevam. Vel biju nopirkusi ari salos grozinus un siera salatus – tik garsiga piedeva! Izdevas super Valentindienas ediens un ari iepriekseja diena mielojamies!
    Draugs ari ieteica maizes grauzdinus uzbert! Tad butu vel satigak!!

    Paldies par ieteikumu! Par sipolu ka afrodiziaku nebiju dzirdejusi 🙂

Komentēt Zanuse Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.