TOMĀTU zupa ar GODŽI ogām

Mairita, 35 gadi, juriste – šī ir ātra un vienkārši pagatavojama tomātu zupa, kas, papildināta ar tik vērtīgajām godži ogām, ir kļuvusi par vienu no maniem mīļākajiem ēdieniem!

Sastāvdaļas – 100g kaltētu godži ogu, 230g marinētu tomātu, 450ml dārzeņu buljona, 1liels sīpols, dažas ķiploka daiviņas, krējums, nedaudz (apmēram ēdamkarote) olīveļļas, tējkarote ķimeņu, tējkarote svaigu, sasmalcinātu koriandra lapiņu, sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana – godži ogas liek ūdenī iepriekšējā vakarā, lai tās izmērcējas un kļūst mīkstas. Katliņā ielej olīveļļu un uzkarsē, apcep sīpolu un ķiploku, tad liek klāt sagrieztus tomātus, godži ogas, ķimeņu sēklas, piparus, sāli. Pavisam nedaudz pasautē. Tad lej klāt buljonu, uzvāra, pavāra 10 minūtes. Pašās beigās iemaisa sasmalcināto koriandru. Pasniedzot, pievieno krējumu, rotā ar atlikušajām koriandra lapiņām, nedaudz ķimenēm.

Piebilde – ja patīk pikanti ēdieni, tad šai zupai var pielikt arī čili pipara pāksti, tā vislabāk tad garšos vēsos rudens un ziemas vakaros.

Atpakaļ uz – Ēdieni ar SUPERFOOD piedevām – 3 VIENKĀRŠAS receptes

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēka, un tā pārstāvēto zīmolu Organic Superfood, kas piedāvā organisko baobaba augļu pulveri veselības stiprināšanai un skaistuma vairošanai! 

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.