Tomātu un bazilika SALDĒJUMS

Sastāvdaļas – 500 ml ķiršu tomātiņu, 2 ēdamkarotes Balzamiko mērces, sāls, ½ glāze bazilika lapas (dažas atstāt dekorēšanai), pusotra glāze piena, 2/3 glāzes cukura, 2 ēdamkarotes kukurūzas milti, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta, ¼ glāzes Rikotas siera.

Pagatavošana
– uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem pēc Celsija. Sagriež tomātiņus uz pusēm un apslaka ar balzamiko mērci un apkaisa ar šķipsniņu sāls un liek cepešpannā. Liek krāsnī grauzdēties. Grauzdē 30 minūtes, izņem no krāsns un atdzesē. Mazā bļodā sajauc kukurūzas miltus ar ¼ glāzi piena un noliek malā. Vidēja izmēra pannā samaisa atlikušo pienu, cukuru un sāli un pievieno piena masai. Pievieno bazilika lapas un uzkarsē uz vidējas uguns līdz sāk vārīties un vēl 5 minūtes. Pievieno ¼ glāzes Rikotas siera un labi samaisa. Noņem no uguns un atdzesē. Kamēr masa dzesējas, notīra grauzdētos tomātus (noņem mizas un sēklas) un sablenderē. Kad piena masa ir atdzisusi līdz istabas temperatūrai, izspiež to caur smalku sietu. Pēc tam arī tomātu masu izspiež caur smalku sietu. Apsedz ar vāku un atdzesē ledusskapī vismaz divas stundas. Pēc tam izņem un samaisa ar mikseri un pievieno bazilika sēkliņas (pēc vēlēšanās). Pēc tam liek saldējamā traukā un liek saldētavā saldēties, kamēr sasalis. Dekorē ar tomātu šķēlītēm un bazilika lapiņām. 

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.