Smiltsērkšķu SALSAS mērce

Smiltērkšķu ogas ir lieliskas, lai no tām gatavotu dažādas mērces. Piedāvājam tev smiltsērkšķu salsas mērces recepti! Šī mērce būs labs papildinājums visdažādākajiem siltajiem ēdieniem, kā arī pie uzkodām. Tātad – derēs kā ikdienā, tā arī mājas ballītēs!

Sastāvdaļas – viena sarkanā paprika, viena zaļā paprika, viens sarkanais sīpols, viens asais pipars (svaigs), ja tīk asi ēdieni – var pievienot divus. Divas glāzes svaigu vai saldētu smiltsērkšķu ogu, glāze etiķa (ideālā gadījumā – smiltsērkšķu etiķis), pusglāze cukura, sāls – pēc garšas.


Pagatavošana –
papriku, sīpolu un piparu sagriež, liek katliņā ar pavisam nedaudz vāroša ūdens, pieber cukuru, pielej etiķi, pieber sāli, un savāra (izsutina), līdz mīksti un tumīgi. Pieber smiltsērkķšku ogas, vēl pavisam nedaudz pavarā. Ņem nost no uguns. Atdzesē un liek galdā!

Piebilde
– šādi pagatavotu salsas mērci var uzglabāt ledusskapī līdz divām nedēļām. Tā lieliski papildina gaļas un zivs ēdienu, kā arī labi garšo ar dažādām uzkodām – sieru, čipsiem, maizi utt.

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.