Smiltsērkšķu IEVĀRĪJUMS

Smiltsērkšķu ievārījums jeb želeja ir veids, kā šīs ļoti vērtīgās un rudenīgi košās ogas saglabāt ziemai. Tumšajos ziemas vakaros baudi to uz maizītes vai ar cepumiem un glāzi piena! Tik pat labi derēs dažādos konditorijas iztrādājumos un arī svētdienas pankūkām!

Sastāvdaļas – smiltsērkšķi (nepieciešamas 6 glāzes smiltsērkšķu sulas), 6 glāzes cukura, paciņa pektīna.


Pagatavošana –
no smiltsērkšķiem izspiež sulu, izmantojot sulu spiedi vai sablenderējot ogas un izspiežot sulu caur marli. Katlā lej smiltsērkšķu sulu un pieber pektīnu. Uzvāra. Noņem no uguns, pieber cukuru un izmaisa, līdz tas izkusis. Liek atpakaļ uz uguns, atkal uzvāra un pavāra aptuveni 1-2 minūtes. Iegūto masu lej iepriekš sagatavotās (izmazgātās un sterilizētās) burciņās. Liek karsta ūdens peldē un karsē apmēram 10 minūtes.

Piebilde
– šādi pagatavots smiltsērkšķu ievārījums izskatās kā vasaras saule, kas ielikta burciņā, tamdēļ vērts apdomāt – varbūt šādas mazas un skaisti noformētas burciņas ar veselīgo gardumu var kalpot kā jauka dāvana, piemēram, Ziemassvētkos?

2 komentāri
  1. Varbūt kāds var līdzēt! Kas slēpjas zem vārds pektīna paciņa? Firma?Daudzums? Esmu meklējis, bet iepakojumu ar tīru pektīnu vēl neesmu manījis..

  2. Jūs vēlaties saražot biezas konsistences ievārījumu, bet tam ir nepieciešams pektīns!
    Nāciet pie mums – piedāvājam gan pektīnu, gan receptūru – tel.: 67500360

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.